ODLUKA UPRAVE I SINDIKATA: Povećane plate zaposlenima u Elektroprivredi RS

Prethodna cijena rada iznosila je 158 KM neto, što je povećanje od devet posto.

  • Ekonomija

  • 31. Jan. 2024  

  • 0

Nova cijena rada za zaposlene u Mješovitom holdingu "Elektroprivreda Republike Srpske" iznosiće minimalno 172 KM, usaglasili su danas Uprava i Sindikat ovog preduzeća.

Povećanje plata za zaposlene u energetskom sektoru Republike Srpske stupa na snagu od 1. januara i biće primijenjeno u obračunu januarske plate, saopšteno je iz "Elektroprivrede".

Sporazum o utvrđivanju cijene rada na nivou "Elektroprivrede Republike Srpske" potpisali su generalni direktor ovog preduzeća Luka Petrović i predsjednik Sindikata radnika Holdinga Koraljka Kovačević Markov.

Prethodna cijena rada iznosila je 158 KM neto, što je povećanje od devet posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...