ČETIRI BEBE PREMINULE ZBOG OPASNOG VIRUSA, A JEDNA JE U TEŠKOM STANJU: Što je najgore...

Bebe su preminule jer nisu stigle primiti vakcinu

  • Hronika

  • 31. Jan. 2024  31. Jan. 2024

  • 0

U Beogradu su od hripavca preminule četiri bebe, izjavio je jutros za RTS dr. Vladislac Vukomanović, dječji kardiolog i upravitelj Pedijatrijske klinike na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije "Dr. Vukan Čupić".

Vukomanović je kazao da novorođena djeca do četiri mjeseca mogu razviti jako tešku klinički sliku koja završava smrću.

Bebe su preminule jer nisu stigle primiti vakcinu.

Vakcinacija je "najbolja odbrana"

"Djece s hripavcem ima oko 70, polovina ih je hospitalizirana i to ukazuje na porast djece s teškom kliničkom slikom", naveo je dr. Vukomanović i naglasio da je vakcinacija najbolja odbrana i da redovni kalendar vakcinacije treba poštovati.

Još jedna beba je u jako teškom stanju i na respiratoru.

Vukomanović kaže da je nedovoljan nivo vakcinacije pravi razlog zašto se hripavac toliko širi Srbijom, a "to dolazi na naplatu na najtragičniji način", piše Kurir.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...