UZBUDLJIVO NA NBA PARKETIMA: Nurkić briljirao u pobjedi „Sunsa“ protiv „Netsa“, Garza napokon dobio priliku

Noćas je pauzirao i Nikola Jokić čiji su „Denver Nuggetsi“ poraženi od „Oklahoma City Thundera“ 105-100.

  • Sport

  • 01. Feb. 2024  

  • 0

Jusuf Nurkić odigrao je  jednu od najboljih utakmica u dresu „Phoenix Sunsa“ koji su noćas u gostima  savladali „Brooklyn Netse“ 138-120. Bosanskohercegovački reprezentativac je za 30 minuta koliko je igrao ubacio 28 poena, imao 11 skokova i 6 asistencija.

Nurkić, koji je u posljednjih nekoliko utakmica imao skroman učinak, noćas je ubacio 11 od 15 šuteva iz igre. Efikasniji od njega bio je samo Kevin Durant sa 33 poena.

Noćas je napokon priliku dobio i drugi reprezentativac BiH, Luka Garza. Za pet minuta koliko je proveo u igri ubacio je osam poena za  „Minnesota Timberwolvese“ koji su na svom terenu savladali „Dallas Mawerickse“ 121-87. U gostujućoj ekipi nije bilo Luke Dončića.

Noćas je pauzirao i Nikola Jokić čiji su „Denver Nuggetsi“ poraženi od „Oklahoma City Thundera“ 105-100.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...