ŠTA SE DOGAĐA U TUZLI: Za koga je namijenjen poziv za subvencioniranje aviokompanijama...

Turistička zajednica Kantona Tuzla objavila je u srijedu javni poziv za subvencije aviolinija u 2024. godini.

  • Ekonomija

  • 01. Feb. 2024  

  • 1

Javni poziv nije definirao iznos novaca nego kaže „Po okončanju Javnog poziva i utvrđivanju potrebnog iznosa, sredstva će biti obezbjeđena u budžetu Turističke zajednice Tuzlanskog kantona…“.

Na natječaj se mogu javiti kompanije koje imaju svoj AOC i online prodaju karata, a koje otvaraju nove linije ili razvijaju postojeće linije.

Na poziv se ne mogu javiti kompanije koje imaju avione manje od 110 sjedala, piše Zamaaero.

Pretpostavlja se da je to zato što Lumiwings ima avion od 149 sjedala (Boeing 737-700) i drugi od 112 sjedala (Embraer 195).

Ovo isključuje mogućnost letova LOT-a, Lufthanse Cityline, Air France HOP!, KLM Cityhoppera, Aegeana idr. koji bi mogli imati interes letjeti sa manjim avionima. Turistička zajednica ima pravo izbora destinacija i frekvencija.

Zanimljivo je da natječaj traje samo 7 dana. To samo znači da već imaju dogovoren posao sa nekim prevoznikom, vrlo vjerovatno Lumiwingsom (koji već leti iz Tuzle), i sa tako kratkim rokom isključuju bilo koju drugu kompaniju koja ne može reagirati tako brzo, navodi Zamaaero.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...