LUKA MODRIĆ PROLAZI KROZ NAJGORI PERIOD U KARIJERI: Hoće li sjajni Hrvat kraj karijere dočekati na klupi za rezerve

Španski mediji pišu da bi Modrić u posljednjim danima januarskog prelaznog roka mogao napustiti redove Real Madrida.

  • Sport

  • 01. Feb. 2024  

  • 1

Real Madrid u četvrtak od 21 sat igra protiv Getafea, a uoči te utakmice opet je tema dana u Španiji - Luka Modrić

Naime, tiražni španski list Marca izvukla je podatak kako prema najavama i informacijama koje imaju Luka Modrić opet neće igrati od prve minute. No, ono što je posebno zanimljivo jest podatak kako se opet može dogoditi da Modrić uopće ne uđe u igru, a to bi bio pravi presedan.

To bi značilo da bi Modrić - koji je potpuno zdrav i spreman - tri prvenstvene utakmice u nizu prosjedio na klupi za rezerve, a tako nešto nije viđeno od 2012. godine kad je stigao u Real.

Podsjetimo, Modrić nije igrao protiv Las Palmasa, a nije ulazio u igru ni protiv Almerije, najlošije ekipe lige. No, kako pišu španski mediji naljutio se jer ga Carlo Ancelotti nije poslao ni na zagrijavanje.

Kad je iskusni Italijan Ancelotti shvatio šta je napravio, odlučio se oglasiti, o čemu smo već pisali. A te izjave sugeriraju kako pokušava ugasiti požar.

"Zašto se nije zagrijavao? Modrić je legenda, osvojio je pet Liga prvaka, ima 39 godina. Neću ga slati na zagrijavanje ako ga ne mislim uvoditi u igru. Mogu to raditi s mladićima kao što je Arda Guler, ali ne mogu s Lukom. To sam mu rekao kod Las Palmasa i on to zna", pojasnio je Ancelotti.

No, neki su mišljenja kako se ipak nešto veliko "kuha" na Santiago Bernabeu. Neki su mišljenja kako Carlo Ancelotti namjerno ignorira Luku Modrića i mnogi se pitaju jesu li odnosi između njih narušeni.

Španski mediji pišu da bi Modrić u posljednjim danima januarskog prelaznog roka mogao napustiti redove Real Madrida.

Odigrao je Luka Modrić ove sezone 24 od ukupno 32 utakmice Reala u svim takmičenjima, ali je na njih čak 17 bio zamjena! To mu se do sada u karijeri nikad prije nije dogodilo te je kapitan 'vatrenih' s pravom nezadovoljan.

U te 24 utakmice Modrić je postigo jedan pogodak uz šest asistencija, a na terenu je proveo 1250 minuta. Na početku sezone je bilo jasno da će Carlo Ancelotti "čuvati" Modrića jer želi dati priliku mladim snagama "kraljeva" koji su budućnost kluba. No, niko, pa ni sam Luka Modrić, nije očekivao da će ga Ancelotti baš tako ignorirati.

Činjenica je da Modrić više nije u planovima Reala, a Španci tvrde kako je Modrić jako ljutit na šefove kraljevskog kluba, posebno na predsjednika Florentina Pereza kojem zamjera to što ne želi reagirati na Ancelottijevo ignoriranje. AS tvrdi kako je situacija vrlo napeta, Modrić je navodno otvoreno iskazao svoje nezadovoljstvo u razgovoru s Ancelottijem, a sve bi moglo eskalirati jer Hrvat nema namjeru zadržavati se u Madridu ako neće igrati.

U ovom trenutku je, tvrdi AS, vodeća ekipa saudijske lige Al Hilal najizglednija je opcija za Modrića. Navodno su odmah spremni otkupiti njegov ugovor, no kako nema službene potvrda ove vijesti, Modrićeva pozicija postaje sve teža.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...