PONOS MUP-a RS U PLAMENU: Zapalio se borbeni oklopnjak Vihor koji je proizveden u Bratuncu (FOTO+VIDEO)

MUP Republike Srpske borbena vozila Vihor koje je proizveo Tehnički remont iz Bratunca predstavio je 2022. godine.

  • Hronika

  • 02. Feb. 2024  02. Feb. 2024

  • 4

Borbeno vozilo "Vihor" gori na autoputu Banja Luka - Doboj, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Za sada sve ukazuje da je samozapaljenje uzrok požara, saznaju "Nezavisne novine" nezvanično.

Iz Policijske uprave Banja Luka su kazali da je danas oko 12.50 sati Policijskoj stanici Laktaši prijavljeno da je na autoputu Banjaluka - Doboj, u mjestu Drugovići, došlo do požara na lahkom oklopnom vozilu "Vihor".

image

Kako saznaju "Nezavisne novine", vozilo je u vlasništvu Tehničkog remonta Bratunac, a požar su lokalizirali vatrogasci iz Laktaša.

"Policijski službenici su na licu mjesta i vrše uviđaj. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka", rekla je Milana Stojanović, glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka.

Objavljen je i video zapaljenog vozila:

MUP Republike Srpske borbena vozila Vihor koje je proizveo Tehnički remont iz Bratunca predstavio je 2022. godine, a tada je rečeno da će ovaj oklopnjak biti ponos MUP-a RS i TR Bratunac.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...