ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ IMA VELIKE PLANOVE: "Ovaj cilj zahtijeva saradnju svih građana, bez obzira na etničku, vjersku i političku pripadnost..."

Osim članova, na skupštini su se obratili i Cvjetko Udovičić te Muhamed Ibrahimović, članovi Glavnog vijeća Naprijed! BiH.

  • Mini market

  • 03. Feb. 2024  

  • 5

Pokret NAPRIJED! Proširuje svoje djelovanje na bosanskohercegovački entitet RS – Osnovana je prva Organizacija NAPRIJED! Doboj.

Na osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Naprijed! Doboj, koja je označila početak djelovanja ove stranke na području manjeg bh. entiteta RS u Bosni i Hercegovini, okupili se mnogobrojni građani, kao i gosti iz susjednih općina. U svečanoj atmosferi, u punoj sali Skupštine Grada Doboj, radnom predsjedništvu, u sastavu Miralem Kikić (predsjednik), Aladin Čotović i Enes Karalić (članovi), pripala je odgovornost vođenja osnivačke skupštine.

Nakon uvodnih obraćanja, članovi skupštine jednoglasno su izabrali inicijativni Gradski odbor Naprijed! Doboj. Inicijativni odbor sastoji se od novoizabranog predsjednika Senahida Spahića odbornika u Skupština grada Doboj, Adisa Osmanbegovića kao zamjenika, te članova: Husein Smajlovića, Jasmin Đulbić, Enes Karalić, Ćerim Hasić, Adis Bečić, Ferhat Osmanbegović, Almir Glavić, Ševal Čvorić, Sumea Hozić, Miralem Kikić, Aladin Čostović, Almir Hasanbašić, Elvir Didić, Belmin Alićehajić, Armin Grbić, Adnan Didić, Sinahid Hadžikadić i Hajrudin Avdić. Dominira mladost, što je posebna odlika ovog sastava. Posebno važno je naglasiti da u inicijativnom odboru dominiraju MLADI! Njihovo prisustvo simbolizira predanost pokreta na uključivanju novih generacija i davanje prilike mladima da aktivno oblikuju političku budućnost.

alt

Novoizabrani predsjednik Inicijativnog odbora naglasio je važnost iskrenosti i opredjeljenosti članova organizacijskog odbora, za promjenom kao temelja pokreta Naprijed! U gradu Doboj. U svom obraćanju, istakao je:

“Mi smo opstali kao politički faktor, kao tim i kao cjelina, odlučni u namjeri da i dalje samo odlučujemo o svojoj sudbini, u svom gradu Doboju. Niko ovaj grad, političke i društvene prilike ne poznaje bolje od vas ovdje prisutnih. Mi ovdje vodimo svakodnevne bitke, na radnim mjestima, našta djeca vode bitke u školski klupama a studenti i boračka populacija kao da su od države kažnjeni što žive ovdje... te stoga imamo puno pravo da politički organizujemo i borimo za svoja prava te ugodini ambijent za rad i življenje.“

Osim članova, na skupštini su se obratili i Cvjetko Udovičić te Muhamed Ibrahimović, članovi Glavnog vijeća Naprijed! BiH. Na kraju, predsjednik pokreta Šemsudin Mehmedović, čestitao je i izrazio podršku novoformiranom Gradskom odboru Naprijed! Doboj i istako važnost ovog proširenja, naglašavajući ključnu misiju pokreta – postavljanje države Bosne i Hercegovine na prvo mjesto na svakom pedlju teritorije. Ovaj cilj, kako je istakao Mehmedović, zahtijeva saradnju svih građana, bez obzira na etničku, vjersku i političku pripadnost.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...