NEBOJŠA VUKANOVIĆ OTKRIVA: "Milorad Dodik 'gura' sina na visoku funkciju"

"Amidžić se dodatno jača kako bi se oslabio Vlado Đajić, u sklopu priprema za lokalne izbore u Banjoj Luci i uklanjanje Đajića", pojasnio je Vukanović

  • Politika

  • 03. Feb. 2024  

  • 1

Zastupnik u Narodnoj skupštini manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Nebojša Vukanović je u novoj objavi na svom blogu najavio da će Igor Dodik, sin predsjednika entiteta RS Milorada Dodika, dobiti novu funkciju u SNSD-u, prenosi Radio Sarajevo.

Kako je objavio zastupnik Stranke za pravdu i red u NSRS Nebojša Vukanović, nove funkcije će biti podijeljene na sjednici Glavnog odbora SNSD-a, koja se održava danas, 3. februara.

"Po mojim informacijama umjesto Luke Petrovića, koji je godinama kadrirao vladajućom Partijom, novi generalni sekretari će biti Srđan Amidžić, ministar finansija u Vijeću ministara BiH, te Igor Dodik, prestolonasljednik koga tata sve intenzivnije priprema za svog nasljednika", objavio je Vukanović. 

Naveo je i razlog zašto bi na ovu funkciju trebao biti imenovan Srđan Amidžić, a također ima dosta veze s porodicom Dodik, tačnije kćerkom Goricom. 

"Milorad priprema teren da ga sin Igor, koga je duboko uvukao u sve strukture i uvezao sa tajkunima i poslovima, zamijeni jednog dana, i zbog toga ga postavlja u sam vrh Partije, šaljući jasnu poruku. Amidžić se dodatno jača kako bi se oslabio Vlado Đajić, u sklopu priprema za lokalne izbore u Banjoj Luci i uklanjanje Đajića, koji je u sve lošijim odnosima sa Prvom familijom, prije svega Goricom Dodik sa kojom je u otvorenom sukobu zbog Ćurle", navodi Vukanović. 

Podsjetimo, na sjednici Glavnog odbora je govorio i predsjednik stranke Milorad Dodik, koji je, između ostalog, najavio i novu kandidaturu za predsjednika manjeg bh. entiteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...