NISU UTVRDILI DA JE PITAO TREBA LI UBITI DODIKA: RAK donio konačnu odluku, poništio novčanu kaznu Hadžifejzoviću

RAK je nakon emisije, koja je "podigla prašinu" u javnosti, najavio postupak protiv Face televizije, koji je obustavljen, ali je televizija kažnjena sa 15.000 KM.

  • Mini market

  • 04. Feb. 2024  

  • 7

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) je donijela presudu prema kojoj ne tvrde da je vlasnik Face televizije Senad Hadžifejzović pitao da li treba ubiti Milorada Dodika u emisiji Centralni dnevnik prilikom gostovanja Dušana Janjića, političkog analitičara iz Srbije.

Nakon vještačenja Agencije za forenziku, koja kaže da nije jasno šta je treća riječ (smijeni, smiri, ...) koju Hadžifejzović govori, RAK je donio novu odluku prema kojoj nema osnova za pokretanje glavnog postupka i kažnjavanje Face televizije.
Hadžifejzović je o tome obavijestio javnost kazavši da je nakon 15 mjeseci RAK konačno priznao da je upravu i da nije rekao ono za šta su ga optužili i kaznili.

RAK je nakon emisije, koja je "podigla prašinu" u javnosti, najavio postupak protiv Face televizije, koji je obustavljen, ali je televizija kažnjena sa 15.000 KM.

Sada je stiglo rješenje kojim se poništava novčana kazna i utvrđuje se da Face d.o.o. Sarajevo nije prekršilo ranije problematizovane članove zakona.

Hadžifejzović je istakno da je ovakav pritisak iz RAK-a napravio i nešto dobro, odnosno da je ujedinio novinare.

"Većina novinara i i udruženja, čak regionalnih i međunarodnih, u ovoj lažnoj optužbi prepoznali su opasnost po sve novinare i stali su u odbranu Face televizije", poručio je.

Tako je nakon žalbe RAK-u i dodatnih vještačenja utvrđeno da nema osnova za kažnjavanje Face televizije.

"Niko neće da dobije rak. Uvrnuto zvuči, ali eto - mi smo dobili RAK i RAK se sam povukao", kazao je Hadžifejzović dosjetljivo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...