OVA DIVNA DJEVOJKA BRINE ZA 150 KRAVA, OVACA I KOZA: Prelijepu čobanicu porede sa Heidi, hladnoće i posla se ne plaši (FOTO)

"Čovjek koji voli svoj posao nikada ne osjeća umor. Naravno, biti pastir je teško zanimanje, ali kada vidiš kako te životinje vole, taj umor preraste u mir i zadovoljstvo", poručuje ova djevojka.

  • Žena

  • 04. Feb. 2024  

  • 0

Hamdu Sena Bilgin, djevojka poznata na društvenom mrežama kao "Turska Hajdi", provodi vrijeme kao čobanica nakon škole u malom selu u turskom Rizeu, javlja Anadolija.

Bilgin ustaje veoma rano kako bi pomogla porodici tako što brine o oko 150 krava, ovaca i koza.

Cilj ove 18-godišnje djevojke je da studira poljoprivredno inženjerstvo, a san joj je da postane buduća turska ministrica poljoprivrede.

Bilgin je u razgovoru za Anadoliju kazala da je ovaj način života čini veoma sretnom i zadovoljnom.

"Zaljubljenik sam u prirodu i poljoprivredu. Ja sam pastirka i učenica. Ne znam kakvi će biti uslovi ali imam velike ciljeve. Prije svega, planiram da studiram i postanem inženjerka poljoprivrede. Nakon što postanem inženjerka poljoprivrede želim kasnije postati ministarka poljoprivrede i donijeti inovacije u oblasti poljoprivrede u svoju zemlju", rekla je ova ambiciozna djevojka.

Kako je kazala, briga o životinjama je jednostavno njen način života.

"Vikendom i tokom ljetnih praznika sam stalno sa životinjama. Volim biti pastirka. Pokušavam da ubijedim mlade ljude da zavole pastirstvo, posebno preko mog naloga na društvenim mrežama", ispričala je.

Istakla je da se budi u šest sati kako bi se brinula o životinjama, a da nakon doručka pomože porodici u poslovima na selu.

Kako je kazala, nikada ne osjeća umor ili dosadu jer je stalno aktivna i voli poslove na selu.

"Čovjek koji voli svoj posao nikada ne osjeća umor. Naravno, biti pastir je teško zanimanje, ali kada vidiš kako te životinje vole, taj umor preraste u mir i zadovoljstvo", poručuje ova djevojka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...