ČOVIĆEV PORTAL "SLAVI" NAVODNI PORAZ O'BRIANA: "Dodik ga 'ubio' u pojam, a Čović totalno ignorirao!"

"Amer se kako i priliči jednom Amerikancu bahatio svojim izjavama, prijetnjama i sličnim glupostima koje je izvaljivao tijekom svoje bahate političke seanse na teritoriju naše zemlje", piše mostarski portal izražavajući prezire prema američkom diplomati.

  • Mini market

  • 05. Feb. 2024  

  • 1

Mostarski portal ABC, blizak lideru HDZ-a, Drganu Čoviću, piše o navodnom diplomatskom porazu američkog diplomate O’ Briana koji se "bahatio svojim izjavama, prijetnjama i sličnim glupostima koje je izvaljivao tijekom svoje političke seanse na teritoriju naše zemlje".

Mostarski portal pod Čovićevom kontrolom piše kako je "najnovija posjeta, kako Dodik kaže američkog piskarala, O’ Briana izazvala niz političkih polemika u Bosni i Hercegovini".

"Amer se kako i priliči jednom Amerikancu bahatio svojim izjavama, prijetnjama i sličnim glupostima koje je izvaljivao tijekom svoje bahate političke seanse na teritoriju naše zemlje", piše mostarski portal izražavajući prezire prema američkom diplomati.

ABC portal smatra da su takve izjave najviše negodovanja izazvale kod lidera bh. Srba Milorada Dodika koji je, piše mostarski portal, "dosta nervozno ali ipak hrabro i pravo u sridu doslovce poslao O’ Briana otkud je i došao".

"Dodik je upozorio javnost da je Amerikanac uglavnom slagao sve što je rekao. U Daytonskom sporazumu nema nigdje da piše da postoji državna imovina, isto tako ne piše da se entiteti ne mogu otcijepiti, ponavljao je Dodik na tiskovnoj konferenciji odmah nakon O’ Brianovih besmislica. Vjerojatno je Dodik u pravu ako galami i viče ‘dajte pokažite mi gdje to piše’. To jasno govori da te stvari doista u sporazumu ne pišu i da se o tom nije vodilo računa, no onda dođe kako Mile kaže, američko piskaralo koje je zapisivalo ideje sudionika sporazuma pa nam tumači stvari koje ne postoje u sporazumu", piše vidno impresionirani mostarski portal koji zaključuje kako je “Milorad Dodik ipak u pravu, a ako nije onda je najlakše pokazati mjesto, redak gdje to piše što je O’ Brian tako zdušno promovirao i branio i riješen problem, no kako će pokazati kad to ne piše apsolutno nigdje u sporazumu. Možeš ti tumačiti dan noć ali ne možeš pokazati gdje to piše, dakle stvar je vrlo jasna.”

altABCportal / Screenshot

ABC dalje piše da Trojka nije dobro odreagirala na posjetu pomoćnika američkog sekretara jer su mu previše povjerovali a njegove bahate izjave doživjeli kao gotov čin.

"Međutim to im se neće isplatiti nimalo ni uopće. Trojka zaboravlja da Amerikanci prijete i prave nekakvu građansku BiH više od trideset godina, posebno ovdje treba napomenuti vremena kad je politička i svaka druga situacija bila potpuno pod kontrolom Amerike. Ruku na srce današnja vremena nisu onakva da bi se netko trebao bojati bahatih američkih političara i njihovih prijetnji. Od tog nema ništa, oni neće napraviti nikakvu BiH a kamoli građansku, da su mogli to bi već učinili", zaključuje Čovićev portal.

I s treće strane, dodaje ABC portal, lider hrvatskog naroda Dragan Čoviće je već prije odgovorio Blinkenu što ga ide a O’ Briana je potpuno ignorirao.

"Čović je pokazao jednu mirnoću, trezvenost ali i odlučnost. Čović će učiniti sve da uspiju pregovori koalicijskih partnera kako bi BiH dobila kandidacijski status. Ukoliko pregovori ne budu donijeli rezultate, Čović zna da je na djelu ‘piši propalo’ te će sasvim sigurno pokrenuti političke procese kojima će se morati zaštiti politička prava Hrvata u BiH, sviđalo se to O’ Brianu ili ne", prijeti ABC portal koji tekst završava tvrdnjom da je O B’rian došao "minirati dogovor iz Laktaša, produbiti podjele, netrpeljivost i potaknuti konfuziju u BiH, Zašto i za koga, to je već teže pitanje".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...