KAO VINO JE: Iako je proslavio 39. rođendan Ronaldo i dalje brilijira!

Cristiana karakteriše ne samo vrhunski nogomet koji je igrao na vrhuncu, već i sama dugotrajnost na vrhunskom nivou.

  • Sport

  • 05. Feb. 2024  

  • 0

Jedan od najboljih nogometaša u historiji Cristiano Ronaldo danas slavi 39. rođendan. I još uvijek briljira na nogometnim terenima, za razliku od ostalih velikana u njegovim godinama.

Cristiana karakteriše ne samo vrhunski nogomet koji je igrao na vrhuncu, već i sama dugotrajnost na vrhunskom nivou.

Kada pogledamo kroz historiju, svi velikani 39. rođendan su dočekali u nogometnoj penziji.

Michel Platini se oprostio sa 32 godine, Zinedine Zidane 34, Ronaldo Nazario i Ronaldinho sa 35, Pele, Diego Maradona, Johann Cruyff i Eusebio sa 37, Franz Beckenbauer sa 38... a najveći Ronaldov savremenik Lionel Messi ima 36 godina i veoma je blizu završetka karijere.

Ronaldo i sa 39 godina briljira i ove sezone je u dresu saudijskog Al-Nassra je u 25 utakmica postigao 24 gola uz 11 asistencija.

Sa 20 golova iz 18 utakmica u saudijskom prvenstvu je lider ispred mnogo mlađih vrhunskih strijelaca poput Sadija Manea, Karima Benzeme, Aleksandra Mitrovića...

O Ronaldovim postignućima tokom karijere je suvišno govoriti. Cristiano je u dosadašnjoj karijeri osvojio 33 klupska trofeja, Evropsko prvenstvo i Ligu nacija, a što se tiče individualnih priznanja posjeduje pet Zlatnih lopti, četiri Zlatne kopačke, najuspješniji je strijelac u Ligi prvaka i najuspješniji strijelac u historiji nogometa.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...