VUČIĆ ŠOKIRAO U „ĆIRILICI“: „Ne želim da se miješam u stvari u BiH, ali čemu sav taj cirkus oko Dodika; Volio bih da se spajaju sa Srbijom…“

-On je ogoljeno antisrpski nastrojen čovjek, proalbanski i probošnjački, te da je smisao takve izjave da Srbija dodatno bude izložena napadima i pritiscima velikih sila, uključujući SAD, kazao je Vučić.

  • Regija

  • 06. Feb. 2024  06. Feb. 2024

  • 5

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne razumije smisao suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, "osim ako to nije nečija namjera da nastavi sa kažnjavanjem srpskih predstavnika".

-Ne želim da se miješam u stvari u BiH, ali čemu sav taj cirkus sa suđenjem Miloradu Dodiku, kazao je on.

On je gostujući na TV Happy kazao „da bi volio da u BiH grade auto-puteve i da se spajaju sa Srbijom, što bi ljudima mnogo olakšalo život“.

Komentirajući izjavu profesora Danijela Serwera da će, ako u Americi pobijedi Donald Trump, BiH biti dodijeljena Srbiji, Vučić je naveo da je to notorna laž.

-Pitanje je zašto je to rekao, je li ovo njegovo predviđanje, prognoza ili nešto drugo? Pa nije, nego ovo radi da bi dodatno vršio pritisak na Srbiju i učestvovao u hibridnom ratu protiv Srbije, naveo je Vučić.

Za Serwera je rekao da je „ogoljeno antisrpski nastrojen čovjek, proalbanski i probošnjački, te da je smisao takve izjave da Srbija dodatno bude izložena napadima i pritiscima velikih sila, uključujući SAD“.

-Nažalost, kod dijela Bošnjaka postoji otpor prema ozbiljnijoj saradnji sa Srbijom, ocijenio je Vučić.

Potom je predsjednik Srbije izašao za tablu i govorio o naoružavanju te zemlje. 

„Potrebna vam je prevlast u vazuhu – to je novac. Potrebna vam je pješadija – to je stanje na terenu. Potrebna vam je artiljerija – to su mediji“. Novac dolazi sa tri strane – iz velikih sila, iz regionalnih zemalja koje imaju interes da utiču na slabljenje Srbije, i iz različitih političkih krugova i nevladinih sektora“. Pješadija ide na sljedeći način – naoružavanje Albanaca, razoružavanje Srba i djelovanje na političke partije kako u centralnoj Srbiji tako i na KiM, kako na srpske, tako i na albanske“.

„Mediji, svjetski, regionalni, na Kosovu i Metohiji, podijeljeno na srpske i albanske. Najvažniju su tenkovi i artiljerija, a to su mediji, koji danima lažu kako ćemo da napadnemo nekog, kakvi su nam bili izbori. Uvijek imate koncentrisanu raketnu paljbu – tuci po Vučiću svaki dan. Napadaju me što čuvam i štitim Srbiju. Cilj je samo jedan – rušenje Srbije i priznanje nezavisnosti Kosova . Za vojni rok je oko 48 odsto, protiv 32 odsto, a od tih koji ni 100 dana ne bi dali za svoju zemlju, čak 54 odsto smatra da Srbija treba oštrije da reaguje. To je jedna od paradoksalnih situacija. Danas je predat zahtjev i iskreno ne vjerujem da će sazvati sjednicu Savjeta bezbjednosti. Naše je da pokušamo da kažemo da želimo mir i stabilnost. To je najprljavije i najpodmuklije etnično čišćenje, kad ljudima činite život nesnosnim. Borimo se da našem narodu dostavimo novac, što zasad i uspijevamo“, kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...