AMERIČKI SUD: Trump nema predsjednički imunitet i može mu se suditi za pokušaj rušenja izbora 2020. godine!

Trump je cijelo vrijeme zagovarao tezu da ima imunitet za kaznene optužbe za djela koja su, kako je tvrdio, bila dio njegovih predsjedničkih dužnosti.

  • Svijet

  • 06. Feb. 2024  

  • 0

Donald Trump nema predsjednički imunitet i može mu se suditi po optužbama da za urotu kako bi srušili rezultate izbora 2020. godine, odlučio je u utorak sud u SAD-u.

Trump je cijelo vrijeme zagovarao tezu da ima imunitet za kaznene optužbe za djela koja su, kako je tvrdio, bila dio njegovih predsjedničkih dužnosti.

No, sud u Washingtonu nije se ss time složio i ovo je veliki poraz za Trumpa koji je cijelo vrijeme izvlačio predsjednički imunitet u brojnim slučajevima.

Očekuje se da će se žaliti na ovu odluku, a slučaj bi mogao završiti na Vrhovnom sudu, gdje konzervativci imaju većinu glasova 6-3.

Suđenje Trumpu je prvotno trebalo početi 4. ožujka, no odgođeno je dok se čeka ova odluka i sve bi moglo biti odgođeno i mjesecima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...