TEŠKO MU IDU FORHENDI, BEKENDI, DIJAGONALE I PARALELE: Velikom teniseru možda je vrijeme za oproštaj

Murray poznaje bolje dane.

  • Zabava

  • 06. Feb. 2024  06. Feb. 2024

  • 0

U prvom kolu turnira u Marseilleu, Andy Murray je poražen od Čeha Tomasa Machaca rezultatom 7:5 i 6:4, što je produbilo veliku krizu u kojoj se nalazi Murray. Ovo je bio sedmi uzastopni poraz za Murrayja u zvaničnim mečevima, a od posljednjih deset mečeva izgubio je čak devet.

Ovaj niz nepovoljnih rezultata datira još od 2023. godine, a posljednju pobjedu na ATP turu ostvario je protiv Yannika Hanfmanna u oktobru u Baselu.

Prije ovog poraza, Murray je doživio niz neuspjeha. Izgubio je od De Minaura u Pekingu, od Safiullina u Shangaju, ponovno od De Minaura na Mastersu u Parizu, te je 2024. započeo niz poraza od Dimitrova, Etcheverrya, Pairea i sada Machaca.

Murray trenutno zauzima 49. mjesto na ATP rang-listi, no izgleda da bi, ako ne počne s pobjedama uskoro, mogao dalje pasti na toj listi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...