URLALA, PSOVALA, PA SE HVATALA ZA GLAVU: Upućene prijetnje zastupnici Sanji Vulić, sve je prijavila policiji…

Također, ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak je najavio da će zatražiti postupak od državnog parlamenta protiv Vulić zbog njenih izjava ispred Suda BiH.

  • Mini market

  • 07. Feb. 2024  07. Feb. 2024

  • 2

Prijetnje zastupnici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanji Vulić upućene su sa više naloga na društvenim mrežama nakon suđenja Miloradu Dodiku u Sudu BiH, a među onima koji prijete je, navodno, i Sanin Musa.

Musa naziva Vulićevu "vlahinjom" i govori kako "pozivaju na njegovo hapšenje", te joj poručuje "e pa nećeš vlahinjo svetosavska makar mi to zadnje u životu bilo".

Uz razne psovke, nazive "četnikuša", jedan nalog sa "Instragama" pod imenom "Danijel" poručuje i "ubrzo ćete nestati, i ta Republika Srpska se ukida ubrzo i doći će do rata, a prva si ti na meti".

Sanja Vulić prijavila je PU Doboj prijetnje koje je dobila.

Musa, lider političkog pokreta "Vjera, narod, država" zagovarao je okupljanje svojih pristalica ispred Suda BiH povodom suđenja Miloradu Dodiku, ali skup nije održao niti je zatražio dozvolu policije.

No, skup podrške pred Sudom BiH održali su Dodikove pristalice iako ih je Dodik, navodno, zamolio da ne dolaze pred Sud BiH.

Podsjetimo, Sanja Vulić je prvo izrazila nezadovoljstvo u Sarajevu zbog toga što im službenici Suda BiH nisu dali da uđu s obzirom na to da je sala puna.y video url

"Sljedeći put ćemo ovdje dovesti 5.000 ljudi, pa je*em li vam mamu, vidjet ćete", poručila je Vulić.

Nakon što je počelo ročište, Sanja Vulić je brzo izašla iz sudnice i ponovo napravila scenu.

"Krši ljudska prava, a priča o ljudskim pravima - je** je Murphy. Užas... Ovo nije demokratija, ovo nije država. Oni će nas sve pobiti na ovaj način. Morala sam izaći, bolje da izađemo, već da me istjeraju. Je**m joj sve, da joj je**m", govorila je Vulić pred novinarima o sutkinji Seni Uzunović, koja će voditi predmet protiv Milorada Dodika. 

Zatim je nastavila u istom tonu...

"Bila je gospođa kadar SDA, došla za sudiju. Toliko o pravičnosti suda", kazala je Vulić.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica u saopštenju za javnost istakao je da će Sanja Vulić, državna zastupnica i potpredsjednica SNSD-a zbog psovanja ispred Suda Bosne i Hercegovine morati platiti novčanu kaznu jer će joj, kako kaže Katica biti uručen prekršajni nalog.

"Psovke, uvrede, vrijeđanje institucija Bosne i Hercegovine i građana nećemo tolerisati. Pratimo, nadziremo i kontrolišemo svaki dolazak, ali ne dozvoljavamo udar na naše instutucije i prelazak ‘crvene linije’. Zastupnica u Parlamentu BiH Sanja Vulić pokazala je danas elementarno nepoštivanje institucija ove zemlje, naših građana, bahatost i nekulturu. Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo utvrdili su danas narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem drugog lica ili drugim bezobzirnim ponašanjem, zbog čega će Sanji Vulić biti uručen prekršajni nalog za koji je predviđena kazna u iznosu od 200-600 KM. Ovo je poruka svima koji ne poštuju zakone ove zemlje da će policija MUP-a Kantona Sarajevo spremno djelovati i omogućiti svima da uživaju zakonom zagarantovana prava, ali i snose posljedice za kršenje istih“, naveo je Katica.

Također, ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak je najavio da će zatražiti postupak od državnog parlamenta protiv Vulić zbog njenih izjava ispred Suda BiH.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...