DODIKA RAZBJESNIO SASTANAK U OHR-u: „Kakav je to jad i čemer kada ministra odbrane Njemačke…“

-Ne želim da nam i budućnost bude takva, poručio je Dodik.

  • Politika

  • 07. Feb. 2024  

  • 6

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska jutros je komentirao sastanak njemačkog ministra odbrane Borisa Pistoriusa i visokog predstavnika Christiana Schmidta koji je održan jučer u Sarajevu.

-Kakav je to jad i čemer kada ministra odbrane Njemačke o stanju u BiH informiše čovjek koji se lažno predstavlja? Juče je njemački ministar odbrane posjetio njemačkog turistu u kancelarijama OHR-a i izjavio kako je zahvaljujući njemu mogao više i bolje da se upozna sa BiH. Možda će Šmit postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH.

Da je Šmit iz Bavarske objektivni turistički vodič, gospodin Pistorijus iz Donje Saksonije bi čuo o tome da političari u Republici Srpskoj, kao i oni u Njemačkoj, traže da se poštuju ustavom propisane nadležnosti BiH i Srpske. I koliko Njemačka poštuje BiH, kada više vjeruje nekome bez legitimiteta, nego legitimnim nosiocima vlasti. Sjećanja na prošlost i njemačku ulogu u BiH su tragična i bolna. Ne želim da nam i budućnost bude takva, poručio je Dodik.

Podsjetimo, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt sastao se s njemačkim ministrom odbrane Borisom Pistoriusom.

Nakon završetka sastanka, Schmidt se obratio medijima i poručio da je Njemačka dokazani prijatelj napretka Bosne i Hercegovine.

-Zadovoljstvo mi je što sam imao sastanak sa njemačkim ministrom odbrane, koji ne samo da je došao, već i izrazio želju za daljnom pomoći BiH u očuvanju mira i stabilnosti. Njemačka je pružila punu podršku pogotovo u okviru misije Althea, rekao je Schmidt, te dodao:

-Njemačka delegacija nije došla u BiH samo da ovdje boravi, nego i da razgovara sa političarima i građanima koji žive u BiH. Ako o nekim stvarima ne možete pričati sa političarima, možete sa građanima.

(SB)

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...