RANO JUTROS, U MINISTARSTVU VANJSKIH POSLOVA BiH: Konaković i Pistorius - oči u oči -"Njemačka snažno podržava reformu..."

-Njemačka je dokazan i pouzdan partner Bosne i Hercegovine i snažno podržava reformu sistema odbrane u Bosni i Hercegovini, dodaje se.

  • Vijesti

  • 07. Feb. 2024  07. Feb. 2024

  • 1

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković održao je rano jutros sastanak s ministrom odbrane Njemačke Borisom Pistoriusom, na kojem se zahvalio Njemačkoj na snažnoj podršci evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine i regiona.

- Pozdravljamo obnovljeno učešće Njemačke u misiji EUFOR-ALTHEA kao važan znak snažne predanosti Njemačke Bosni i Hercegovini i regionu. Imamo dobru saradnju u oblasti odbrane - navedeno je na stranici Ministarstva vanjskih poslova na X platformi.

Image

Njemačka je dokazan i pouzdan partner Bosne i Hercegovine i snažno podržava reformu sistema odbrane u Bosni i Hercegovini, dodaje se.

Pistorius je jučer imao sastanak sa zvaničnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, te članovima Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...