BEOGRADSKI KURIR O LEJLI I ALEMU HODOVIĆU: Uhapšeni biznismen i poznata influenserka iz Sarajeva žive u neviđenom luksuzu (FOTO)

Na društvenim mrežama poznatu Alemovu suprugu Lejlu Hodović prati više od 60 hiljada pratilaca gdje ih ona svakodnevno obavještava o svojim aktivnostima. Lejla je i ambasador pojednih srpskih brendova i sa svojom sestrom ima modnu liniju.

  • Show

  • 08. Feb. 2024  08. Feb. 2024

  • 0

Beogradski Kurir piše o nevjerovatnom luksuzu u kojem su živjeli kontroverzni biznismen Alem Hodović, rodom iz Priboja i njegove supruga, poznata influenserke Lejle Hodović iz Sarajeva, koji je uhapšen velikoj akciji "Consigliere" zbog sumnje da su prali novac.

Ako se zaviri na njen Instagram profil može se vidjeti da je preplavljen fotografijama i snimcima sa brojnih luksuznih putovanja na kojima se može vidjeti da vrijeme provodi sa porodicom.

altFoto: Instragram

altFoto: Instagram

Kurir piše da je Alem Hodović, uhapšen u srijedu u Sarajevu u velikoj policijskoj akciji zajedno sa Dženisom Kadrićem, bivšim radnikom Federalne uprave policije i telohranitelja Edina Gačanina, misterioznog Tita narko-bosa. Kurir podsjeća da je Gačanin sklopio sporazum sa holandskim tužilaštvom i priznao krivicu za šverc kokaina i dobio kaznu od sedam godina i novčanu kaznu od milion eura.

Sumnja se da je su Hodović i Kadrić prali novac za Gačanina tako što su pare dobijene od kriminalnih radnji stavljali u legalne tokove, otvarajući nove fantomske firme gdje bi prali prljave pare.

altFoto: Instagram

Na društvenim mrežama poznatu Alemovu suprugu Lejlu Hodović prati više od 60 hiljada pratilaca gdje ih ona svakodnevno obavještava o svojim aktivnostima. Lejla je i ambasador pojednih srpskih brendova i sa svojom sestrom ima modnu liniju.

Nerijetko se može vidjeti kako objavljuje fotografije svoje porodice, a Alemove fotografije su takođe dominantne na njenom profilu. Naime, lijepa plavuša objavljuje snimke i slike sa luksuznih destinacija, pa tako možemo vidjeti kako se provode u Dubaiju, na Maldivima, kao i u Evropi i primorju, a posebno na hrvatskoj obali, piše Kurir. 

altFoto: Instagram

altFoto: Instagram

Uvijek dotjerani i obučeni po posljednjoj modi bračni par Hodović se često hvali i posjetama luksuznim restoranima. Nekoliko sati prije hapšenja Hodovića, njegova supruga influenserka je na Instagram objavljivala snimke i slike sa jedne rođendanske proslave. Lijepa Lejla se oglasila i nakon što je odjeknula vijest da joj je muž priveden i tada objavila nekoliko fotografija i snimaka iz porodičnog doma, bez bilo kakvog znaka da je njena jača polovina lišen slobode.

Kurir podsjeća da Alemu Hodoviću ovo nije prvo hapšenje s obzirom na to da je u žižu javnosti došao 2015. i to zbog istog krivičnog djela - pranja novca. Tada je navodno, otkriveno da je Hodović imao fantomsku firmu preko koje je prao novac, istragom je utvrđeno da je bio povezan sa Mirzom Gačaninom, bratom narko-bosa Edin Gačanina.

"Amir nema firmu, ni sjedište. On nema osam razreda osnovne škole i sve što ima vezano za njega i neku njegovu firmu je fiktivno, kazala je tada službenicima UIO, osoba koja se javila na broj telefona koji je u službenim dokumentima naveden kao broj vlasika Regusa - Amira P. koji je navodno bio u vlasništu Hodovića", prenosi Kurir tadašnje pisanje bosanskih medija.

Osumnjičeni Kadrić i Hodović biće saslušani u nadležnom tužilaštvu, a onda će predložiti sudu prijedlog o njihovom pritvoru.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...