NIKŠIĆ NAKON SASTANKA: "Čini mi se da svaki put kad se sastanemo ne bude spektakularnih rezultata, ali..." (FOTO)

(...) svaki put smo sve bliži.

  • Politika

  • 08. Feb. 2024  08. Feb. 2024

  • 3

U Sarajevu je upriličena konferencija za medije nakon sastanka vladajuće koalicije na državnom nivou, a koju čine Trojka (SDP, NiP, NS), SNSD i HDZ.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, ujedno i lider Socijaldemokratske partije, na početku današnjeg obraćanja je kazao kako je stvar konsenzusa insistiranje dobijanja datuma, ukoliko dođe do pregovora ka EU putu BiH, kako bi, tvrdi, vidjeli da je ono što rade prepoznato od strane Evropske unije i da dobija svoje konture, kada je u pitanju put BiH ka EU.

"Čini mi se da svaki put kad se sastanemo ne bude spektakularnih rezultata, ali svaki put smo sve bliži. Ono što je također stvar našeg konsenzusa je da ćemo insistirati na tome da odmah dobijemo datum otvaranja pregovora kako bismo vidjeli da ono što radimo prepoznaje i Evropska unija", rekao je Nikšić.

Kazao je kako su se dogovorili da četiri zakona, među kojima je zakon o sprečavanju pranja novca koji je usglašen ide u dalju proceduru usvajanja, prenosi Oslobođenje.

"Danas smo se dogovorili da ova tri zakona - Zakon o spriječavanju pranja novca, koji je u parlamentarnoj proceduri u Domu naroda usaglašen što se tiče svih učesnika sastanka, i on ide u daljim procedurama ka usvajanju, ali će sačekati i ovo što smo isplanirali danas i dogovorili - idu član po član i pokušaju usaglasiti tekstove Zakona o sukobu interesa u institucijama Bosne i Hercegovine, Zakona o sudovima Bosne i Hercegovine."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...