UZ KRITIKE ZVONIMIRA BOBANA: Aktuelni predsjednik UEFA-e odustao od kandidature za predsjednika 2027. godine

Slovenac po svemu sudeći odlazi kao pobjednik, iako je bio žestoko kritikovan.

  • Zabava

  • 08. Feb. 2024  08. Feb. 2024

  • 0

UEFA će 2027. godine dobiti novog predsjednika, objavljeno je nakon današnje sjednice Izvršnog odbora ove institucije.

Tačnije, Slovenac Aleksander Čeferin je saopštio da nema namjeru ponovo se kandidovati, iako po novom statutu UEFA, koji je danas usvojen, ima pravo na to.

Čeferin je insistirao na novom statutu, koji bi omogućio predsjednima četiri uzastopna mandata ako bi prvi počeli onako kako je on počeo, kada je iznenada došao na mjesto usred Platinijevog mandata, jer je ovaj suspendovan zbog korupcije.

Mnogi su kritikovali Slovenca misleći da novi statut želi nametnuti kako bi produžio svoj boravak na čelu institucije, ali je on nakon što je status prošao glasanje istakao da nema namjeru ostati na čelu.

"Donio sam tu odluku puno ranije, neću biti kandidat 2027. godine. Ona nema veze samo sa statutom. Nisam je saopštio kako bi neki ljudi pokazali pravo lice", kazao je Čeferin.

Odnosi se to prije svega na Zvonimira Bobana, kojeg je optužio za "patetično plakanje" u medijima.

"Znao je za moju odluku da se ne kandidujem, ali je potrčao da se oglasi. Da je sačekao, onda bi postalo jasno da nema šta reći, ispao bi smiješan", poručio je Slovenac.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...