IDE NA SVJETSKO PRVENSTVO: Kakav potez Lane Pudar, zbog ovog joj se dive širom BiH

Treneri su odlučili smanjiti njezin napor, fokusirajući se na pripreme za Olimpijske igre u Parizu. Uprkos izazovima, tim ima podršku bh. ambasade i lokalnih zajednica u Dohi.

  • Sport

  • 10. Feb. 2024  

  • 0

Na Svjetskom prvenstvu u plivanju u Dohi od 11. do 18. februara, Bosna i Hercegovina će imati tri predstavnika: Lanu Pudar, Dinu Sirotanović-Hasibovića i Adija Mešetovića.

Lana, naša glavna plivačica, natjecat će se samo u disciplini 200 metara delfin zbog nedavne ozljede ramena.

Trener Goran Grahovac je rekao da je pred Lanom tek ono najbitnije, a to su pripreme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu te da nema nikakve potrebe za bilo kakvim riskiranjem.

"Iskreno, do zadnjeg momenta nismo bili sigurni da li uopšte nastupiti na ovom prvenstvu, ali smo na kraju odlučili da se Lana ipak pojavi i zabilježi nastup. Ona je zaista jako željela da nastupi i u disciplini 100 metara delfin. Naročito, jer zbog otkaza nastupa određenog broja plivačica ima drugo prijavljeno vrijeme na ovom prvenstvu. Međutim, naša je odluka da na ovom prvenstvu ubilježi nastup u disciplini samo u disciplini 200 metara delfin i da je to sasvim dovoljno u ovoj fazi njenih priprema, s obzirom na obim i intezitet treninga u prethodnom periodu, kao i na njeno trenutno stanje. Ubjeđen sam da će zabilježiti odličan nastup i na ovom prvenstvu, te da će nas opet obradovati odličnim nastupom – poručio je Grahovac.

Treneri su odlučili smanjiti njezin napor, fokusirajući se na pripreme za Olimpijske igre u Parizu. Uprkos izazovima, tim ima podršku bh. ambasade i lokalnih zajednica u Dohi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...