RADNA NEDJELJA U PREDUZEĆU "VODOVOD I KANALIZACIJA": Veći dio Sarajeva od jutros bez vode, građani razočarani

Već od četiri sata jutros, u većem dijelu grada, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom, što podrazumijeva da će u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima doći do prekida vodosnabdijevanja.

  • Društvo

  • 11. Feb. 2024  11. Feb. 2024

  • 0

Veliki broj stanovnika Sarajeva jutros je ostao bez vode.

Razlog je, kako su ranije obavijestili iz KJKP Vodovod i Kanalizacija, popravak kvara na izvorištu Bačevo.

Mnogi su razočarani ovakvom odlukom komunalnog preduzeća. Kažu - zašto baš nedjeljom, kada većina stanovnika ne radi, ljudi su kod kuće, cijeli dan je jeftina struja koju većina iskoristi da očisti kuću, opere veš, skuha hranu..., piše Faktor.

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija ranije su obavijestili građane kako će u nedjelju - 11. februara veći dio glavnog grada Bosne i Hercegovine ostati bez vode ili sa smanjenim vodosnabdijevanjem, a razlog je popravak na glavnom potisnom cjevovodu na Bačevu.

Naselja u kojima će doći do poremećaja i prekida u vodosnabdijevanju su: Mojmilo, Dobrinja, Saraj Polje, Alipašino polje, Čengić Vila, Otoka, Socijalno, Skenderija, Baščaršija, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Boljakov Potok, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, Trg Heroja, Švrakino selo, Aneks, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Bistrik, Hrid i Alifakovac.

Već od četiri sata jutros, u većem dijelu grada, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom, što podrazumijeva da će u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima doći do prekida vodosnabdijevanja.

"Okončanje radova i potpunu normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po završetku radova u večernjim satima", naveli su ranije iz Vodovoda i Kanalizacije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...