KRITIKE IZ EU DAČIĆU SU TEŠKO PALE: "Ostaje gorak ukus da je Srbija ukaljana..."

Izbori su u svakoj demokratskoj državi isključivo unutarnje pitanje i nitko sa strane u njih ne može da se miješa - poručio je Dačić

  • Regija

  • 11. Feb. 2024  

  • 3

Srbijanski šef diplomatije Ivica Dačić ocijenio je u nedjelju da Rezolucija Evropske unije o izborima u Srbiji predstavlja politički pamflet koji ne obvezuje druge institucije da po njoj postupe, ali da ostaje gorak ukus da je Srbija ukaljana.

On je u intervjuu za list Kurir naveo da su postizborni potezi oporbe strategija kako da se ne prizna "težak izborni poraz" i da se iz "još jedne izgubljene bitke izvuče što veća korist".

"Izbori su u svakoj demokratskoj državi isključivo unutarnje pitanje i nitko sa strane u njih ne može da se miješa. Nijedna država koja ima minimum dostojanstva to neće da dopusti", rekao je Dačić, prenosi agencija Beta.

U povodu sjednice Vijeća sigurnosti UN-a u SAD, na kojoj je učešće predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Dačić je ocijenio da to pokazuje da je Srbija uvažena na međunarodnoj sceni, da njeni stavovi imaju odjek i da se poštuju čak i od onih koji najviše podržavaju Prištinu.

Rekao je i da je svjestan da postoje države od kojih se ne može očekivati da promjene svoj stav po pitanju Kosova.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...