POGOĐEN RUDNIK ZLATA: Broj mrtvih u klizištu na jugu Filipina porastao na 54

Do klizišta u utorak u selu Masara u provinciji Davao de Oro na ostrvu Mindanao na jugu Filipina je došlo nakon višesedmičnih bujičnih kiša.

  • Svijet

  • 11. Feb. 2024  

  • 0

Broj mrtvih u klizištu koji je pogodio rudnik zlata na jugu Filipina popeo se na 54, dok se njih 63 još uvijek vode kao nestali, saopćili su danas lokalni zvaničnici.

Do klizišta u utorak u selu Masara u provinciji Davao de Oro na ostrvu Mindanao na jugu Filipina je došlo nakon višesedmičnih bujičnih kiša.

Regionalna vlada provincije Davao de Oro je saopćila na Facebooku da je pronađeno 54 mrtvih, da je barem 32 lokalnih žitelja povrijeđeno i da se njih 63 vode kao nestali.

Među nestalima su i rudari koji su u trenutku kada je došlo do klizišta čekali autobuse koji ih prevoze kućama.

Spasilačku operaciju ometa loše vrijeme i bojazan od novih klizišta.

Zvaničnici su rekli da je preko 1.100 porodica premješteno u izbjegličke centre zarad njihove sigurnosti.

Ljudima koji žive u blizini naređena je evakuacija zbog mogućih novih odrona.

Više sela poplavljeno je na jugu zemlje zbog jakih pljuskova.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...