POGODAK EDINA DŽEKE NIJE POMOGAO FENERBAHCEU: Alanyaspor izvukao remi, Galatasaray ostaje na vrhu tabele

Fudbaleri Fenerbahcea kiksali su u današnjoj utakmici 25. kola turske Superlige protiv Alanyaspora.

  • Sport

  • 11. Feb. 2024  

  • 0

Susret je završen rezultatom 2:2, što ujedno znači da će Galatasaray naredno kolo dočekati kao lider prvenstva sa dva boda više u odnosu na Fenerbahce.

Da Džeki i igračima danas neće biti lako vidjelo se na samom početku utakmice kada je Alanyaspor već u 12. minuti susreta došao do vodstva pogotkom koji je postigao Augusto.

Alanyaspor je vodstvo održavao sve 49. minute susreta kada Dušan Tadić iz penala poravnava na 1:1, da bi samo desetak minuta kasnije ekipa Ismaila Kartala stigla do potpunog preokreta.

Džeko je odlično skočio u petercu gostiju i snažnim udarcem glavom zatresao mrežu za preokret svog tima, ali i prekid golgeterskog posta koji je trajao čak sedam utakmica. 

Pogodak Džeke, nažalost, nije bio dovoljan Fenerbahceu da sačuva prednost i dođe do pobjede jer je Alanyaspor već u 63. minuti novim pogotkom Augusta poravnao na 2:2 i postavio konačan rezultat ovog meča.

Galasataray tako nakon 25 odigranih kola zauzima prvo mjesto sa 64 osvojena boda, dva više od drugoplasiranog Fenerbahcea. 

Inače, Džeko je večerašnju utakmicu završio u 86. minuti kada je umjesto njega u igru ušao Ryan Kent. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...