KUHA NA KOSOVU: Demonstracije u Mitrovici, veliki protestni općenarodni skup...

Skup će biti održan u 12 sati u blizini Trga Braće Milić, kazali su iz Udruženja za TV Most.

  • Regija

  • 12. Feb. 2024  

  • 2

Srbi sa Kosova održat će danas u 12 sati u Mitrovici veliki protestni opštenarodni skup, kojim žele da skrenu pažnju čitavom svijetu i međunarodnoj zajednici na obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i premijera Kosova Albina Kurtija o ukidanju dinara, kojom im se, kako tvrde, ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima. 

Iz Udruženja penzionera, čiji su predstavnici najavili i prijavili skup nadležnim organima, rekli su da na mitingu očekuju veliki broj sunarodnjaka, zdravstvene radnike, prosvjetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu, odnosno "sve one kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim mjerama iz Prištine".

- Ovo će biti jedan naš zajednički mirni apel i skup da pokažemo cijelom svijetu da vide našu muku i obespravljenost. Skup će biti održan u 12 sati u blizini Trga Braće Milić, kazali su iz Udruženja za TV Most.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...