PREDMET RAZDVOJEN OD DODIKOVOG: Suđenje Milošu Lukiću počinje sutra

Lukićeva odbrana je zatražila da se postupak ponovo spoji a Sud je nedavno Detektoru potvrdio da još uvijek nije o tome donio odluku.

  • Vijesti

  • 12. Feb. 2024  

  • 1

Početak suđenja Milošu Lukiću, vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske, optuženom za nepoštovanje odluka Christiana Schmidta, kojeg pojedini zvaničnici RS-a ne priznaju za visokog predstavnika, zakazan je za sutra (utorak).

Lukić je prvobitno bio optužen s predsjednikom tog entiteta Miloradom Dodikom, ali je njegov predmet bio razdvojen zbog zdravstvenog stanja.

Lukićeva odbrana je zatražila da se postupak ponovo spoji a Sud je nedavno Detektoru potvrdio da još uvijek nije o tome donio odluku.

Nakon što se odlagalo u nekoliko navrata, suđenje Dodiku je počelo 5. marta, čitanjem dijela optužnice koja se odnosi na njega.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...