KRIŠTO SA GENERALNIM SEKRETAROM LIGE MUSLIMANSKOG SVIJETA: Međureligijska tolerancija od presudne važnosti

Tokom susreta predsjedavajuća Krišto je upoznala glavnog sekretara Al-Issu s aktuelnom privrednom situacijom u Bosni i Hercegovini...

  • Vijesti

  • 12. Feb. 2024  12. Feb. 2024

  • 0

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sastala se, na marginama međunarodne konferencije „Članovi parlamenata i vjerski lideri za mir i suživot“, s glavnim sekretarom Lige muslimanskog svijeta Mohammedom bin Abdulkarimom Al-Issom.

Tokom susreta predsjedavajuća Krišto je upoznala glavnog sekretara Al-Issu s aktuelnom privrednom situacijom u Bosni i Hercegovini te europskim putem naše zemlje. Istaknula je da su suživot, međuetnička i međureligijska tolerancija od presudne važnosti jer te vrijednosti predstavljaju temelj opstojnosti BiH i njezinog daljnjeg europskog napretka.

Dodala je da Bosni i Hercegovini, kao društvu etničke, vjerske i kulturne različitosti, državi triju konstitutivna naroda i svih drugih koji u njoj žive, postizanje stabilnog mira i harmoničnog suživota jest obaveza svih, a osobito političkih i vjerskih lidera, te da je stoga imperativ nastavak jačanja tih vrijednosti te izgradnja stabilne budućnosti upravo na tim temeljima.

U tom kontekstu kazala je kako su ove posjete i razgovori prilika da zajedno radimo na promicanju tolerancije, dijaloga i zajedničkog prosperiteta kako u zemlji i regiji tako i na globalnom planu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...