UŽAS U GRČKOJ: U pucnjavi u Ateni četvero mrtvih, nepadač je prema prvim informacijama...

Napadač je upao u sjedište kompanije European Product Carriers u ponedjeljak ujutro, otvorio vatru...

  • Hronika

  • 12. Feb. 2024  12. Feb. 2024

  • 0

Četiri osobe su u ponedjeljak izgubile život u pucnjavi u prostorijama brodarske kompanije u predgrađu Atene, uključujući i napadača koji je izvršio samoubistvo, priopćila je policija.

Napadač je upao u sjedište kompanije European Product Carriers u ponedjeljak ujutro, otvorio vatru i pokosio tri osobe, dvojicu muškaraca i jednu ženu te se potom zabarikadirao u podrumu gdje je pronađen mrtav.

Pokraj njega je ležalo oružje korišteno u napadu.

"Prema prvim informacijama, čini se da je izvršio samoubistvo", rekla je policija.

Tog muškarca, čiji identitet nije otkriven, grčki su mediji predstavili kao bivšeg zaposlenika kompanije u atenskom predgrađu Glyfada, koji je dobio otkaz.

Brodarska kompanija European Product Carriers osnovana je 1979. i raspolaže flotom od 35 brodova od kojih su veći broj naftni tankeri.

Osim u luci u Pireju, brojne grčke brodarske kompanije imaju svoja predstavništva i u Gyfadi, obalnom području na jugu Atene, prenose agencije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...