BIVŠI TURSKI REPREZENTATIVAC POTPUNO ISKREN: "Nikad pri neriješenom rezultatu ne bih iz igre izveo Džeku!"

Bivši reprezentativac Turske, Dilmen: Nikad pri neriješenom rezultatu ne bih iz igre izveo Džeku

  • Sport

  • 12. Feb. 2024  

  • 0

U susretu 25. kola turske Superlige, Fenerbahce je na svom terenu odigrao neriješeno 2:2 protiv Alanyaspora.

Jedan od strijelaca za turskog velikana bio je i bh. napadač Edin Džeko, koji se upisao u listu strijelaca u 59. minuti.

Međutim, Džeko je teren napustio u 85. minuti, Ryan Kent je ušao umjesto njega. Ova odluka izazvala je kritike bivšeg fudbalera Fenerbahcea i nekadašnjeg reprezentativca Turske, Rıdvana Dilmena.

Dilmen je javno kritikovao trenera Fenerbahcea, Ismaila Kartala, zbog odluke da Džeka izvuče iz igre kod rezultata 2:2. Kritike su se uglavnom odnosile na to da je Džeko bio jedan od najboljih igrača na terenu i da je njegova izmjena u tom trenutku bila loša odluka.

“Napravio bih apsolutno sve, ali nikad pri neriješenom rezultatu ne bih iz igre izveo Džeku. Nebitno je to što govori da je umoran. Radi svoj posao, snađi se. Izbacio si čovjeka koji postiže golove, to je već znak da ne znaš šta radiš”, poručio je Dilmen, prenosi Sport1.

Nakon ovog remija Fener je prepustio prvu poziciju Galatasarayu i sada ima zaostatak od dva boda, a Džeko je sa 17 golova još uvijek na prvom mjestu liste strijelaca turskog šampionata.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...