ŽUPLJANIN ŠIRI PANIKU: „Milorad Dodik u ovom trenutku je bezbjednosno najugroženija ličnost u Evropi, ne treba ići na suđenje…“

Župljanin je rekao da mjere bezbjednosti predsjednika RS-a moraju biti podignute na najveći mogući nivo.

  • Mini market

  • 13. Feb. 2024  

  • 6

Dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Slobodan Župljanin, inače blizak režimu Milorada Dodika, rekao je da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u ovom trenutku bezbjednosno najugroženija ličnost u Evropi.

Župljanin je za RTRS rekao da mjere bezbjednosti predsjednika RS-a moraju biti podignute na najveći mogući nivo.

On je kazao da je stvorena atmosfera linča i da Dodik u takvim uslovima ne bi trebalo da ide na suđenje u Sarajevo.

Župljanin je rekao da je stvorena atmosfera u kojoj Dodika u FBiH posmatraju kao prijetnju opstanku BiH, a da on to nikako nije jer, kako kaže, „Dodik se zalaže za opstanak BiH kroz pozive na razgovore i pronalaženje zajedničkog rješenja“.

-Iz Sarajeva se već 30 godina poručuje Srbima da nisu dobrodošli i upućuju prijetnje i želje za nestankom srpskog naroda, kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...