TENISKI TURNIR U BAHREINU: Damir Džumhur i Nerman Fatić plasirali se u drugo kolo



Turnir u Bahreinu igra se za nagradni fond od 164 hiljade dolara.

  • Sport

  • 13. Feb. 2024  

  • 0

Najbolji bosanskohercegovački teniseri Damir Džumhur i Nerman Fatić uspješno su startovali na početku ITF teniskog turnira u Bahreinu.

Džumhur je u prvom kolu savladao Italijana Alesaandra Giannessija sa 2-0 u setovima, 6-3, 6-1. U narednom kolu Džumhur će se sastati sa Bugarom Adrianom Andreevim.

I Nerman Fatić je svog protivnika Goncala Oliveiru savladao u dva seta, ali mnogo teže.

Naš reprezentativac je oba seta dobio nakon iscrpljujuće borbe u tie-breaku 7-6, 7-6 i očekuje da sazna protivnika u osminu finala.

Sa bodovima osvojenim ovom pobjedom Fatić se pomjerio na 191. mjesto ATP liste čime je izjednačio svoj ranking karijere.
Džumhur i Fatić sutra će nastupiti i dublu.


Turnir u Bahreinu igra se za nagradni fond od 164 hiljade dolara.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...