SUMANUTE TVRDNJE PROPALOG POLITIČARA: Dodikov savjetnik Ognjen Tadić tvrdi da je politika bošnjačkih stranaka...

Dodao je da ovakve priče ne bi ni postojale da politika bošnjačkih stranaka nije takva kakva jeste.

  • Mini market

  • 14. Feb. 2024  

  • 9

Ognjen Tadić, savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika Srpska, poručio je da je politika bošnjačkih stranaka postavljena tako da traže ukidanje Republike Srpske i da oni biraju hrvatskog člana Predsjedništva. 

- Neko je politiku bošnjačkih stranaka podesio tako da traže ukidanje Republike Srpske kako se ona ne bi osamostalila i biraju hrvatskog člana Predsjedništva BiH da bi osujetili treći entitet, poručio je Tadić.

Dodao je da ovakve priče ne bi ni postojale da politika bošnjačkih stranaka nije takva kakva jeste.

- Priče o samostalnosti Republike Srpske i trećem entitetu ne bi ni bilo da nije takve politike bošnjačkih stranaka, zaključio je Tadić.

Propali političar Tadić, iako pravnik, pojma nema da ne postoji hrvatski član Predsjedništva BiH, nego član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Podsjetimo, Ognjen Tadić bivši je radikal, a nakon smjene od strane visokog predstavnika postao je član SDS-a. Nakon izlaska iz SDS-a, osnivač je Narodne stranke, ali i trostruki gubitnik na predsjedničkim izborima. Ognjen Tadić, nekadašnji kandidat za predsjednika Republike Srpske na Općim izborima 2010. i 2014. godine, za to mjesto borio se upravo protiv Milorada Dodika.

Nije slučajno što mediji pod kontrolom vladajućeg režima u RS-u Tadića svako malo pozivaju u program i predstavljaju kao pravnog eksperta, a ne kao savjetnika Milorada Dodika. Tadiću je ovo treći predsjednik koji ga je angažirao za svog savjetnika, nakon Nikole Poplašena i Dragana Čavića.

Nakon što je na predsjedničkim izborima 2010. godine “poželio laku noć Republici Srpskoj”, te ponovo izgubio 2014. godine, izabran je za delegata u Domu naroda i tu funkciju je obavljao do 2018. godine. Također, od 2018. do 2022. godine bio je delegat u Vijeću naroda Republike Srpske,

Prema saznanjima „Slobodne Bosne“ Ognjen Tadić je na visini zadatka i zbog toga što je jedan od kandidata za sudiju Ustavnog suda BiH u kojem trenutno nema sudaca iz reda srpskog naroda, nakon što je sudija Zdravko Knežević otišao u penziju.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...