TAMNA STRANA POBJEDNIKA "SUPERTALENTA": Pljačkao po Hrvatskoj, pa priznao krivicu, osuđen je na zatvorsku kaznu...

U jednom navratu u jednom od restorana nije uspio u svome naumu da se domogne novca.

  • Show

  • 14. Feb. 2024  15. Feb. 2024

  • 0

Nekadašnji pobjednik hrvatskog Supertalenta Petar Bruno Basić (31) osuđen je jutros na velikogoričkom sudu na šest godina zatvora zbog pljački niza zlatarnica te više drugih kaznenih djela razbojništava te mora vratiti sav novac.

On je na sudu priznao krivicu.

Policija je osnovano sumnjala da je u pet navrata došao do restorana brze hrane (radi se o McDonald'sovim restoranima), od toga po jednom u Riječkoj ulici, na Ljubljanskoj aveniji, Rudeškoj cesti te dva puta u Ulici 1. Pile, gdje je maskiran potkapom došao do prozora te uz prijetnju pištoljem zaposlenicima otuđivao novac.

U jednom navratu u jednom od restorana nije uspio u svome naumu da se domogne novca.

Također, sumnja se da je došao u benzinsku pumpu u Ulici SR Njemačke, a nakon sedam dana u poslovnicu za otkup plemenitih metala u Ulici Pavla Šubića, gdje je uz prijetnju pištoljem počinio razbojništvo nad zaposlenicima kako bi ukrao novac.

Tu nije bio kraj njegovom kriminalnom ponašanju. U Zaprešiću, u Tržnoj ulici, došao je u mjenjačnicu, gdje je na već uhodan način, prijeteći pištoljem, zaposlenici otuđio novac.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi preko 140.000 eura, pišu hrvatski mediji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...