NAČELNIKOV SKANDAL NA TV OBN: Irfan Čengić uoči snimanja emisije "Reflex" napustio studio vičući - "Ne želim sa Senadom Avdićem, nije moj nivo"!?

Za razliku od Irfana Čengića, načelnik Srđan Mandić nije imao ništa protiv toga, no nakon što je Čengić utekao nekoliko minuta pred snimanje, u dogovoru sa uredništvom OBN-a emsija je otkazana.

  • Mini market

  • 14. Feb. 2024  14. Feb. 2024

  • 6

"Ko je Senad Avdić, šta ja imam pričati sa njim?", urlikao je danas Irfan Čengić, načelnik Općine Stari Grad u prostorijama Televizije OBN.

"Senad Avdić je redovan gost-komentator u emsiji 'Reflex'", kazala je pokušavajući ga umiriti urednica i voditeljica "Reflexa" Dika Nikšić.

"Ma, kakav on, nemam ja šta sa njim pričati, on nije moj nivo", ponavljao je izbezumljeni Čengić dok je svojoj asistentici pokazivao da zajedno napuste prostorije TV OBN.

"Senad Avdić nije Vaš nivo, jeste li to rekli?!", upitala ga je voditeljica Nikšić dok je Čengić žurnim koracima odlazio.

Načelnik Starog Grada trebao je gostovati zajedno sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem i govoriti o funkcioniranju lokalne samouprave, pripremama za predstojeće lokalne izbore...

Kao i u prethodnih 20-ak izdanja dijaloške emisije „Reflex“ aktuelne teme je zajedno sa gostima u studiju trebao komentirati novinar Senad Avdić.

Za razliku od Irfana Čengića, načelnik Srđan Mandić nije imao ništa protiv toga, no nakon što je Čengić utekao nekoliko minuta pred snimanje, u dogovoru sa uredništvom OBN-a emisija je otkazana.

"Žao mi je što je do ovoga došlo, ja poštujem sve novinare i spreman sam na dijalog sa svakim", kazao je Srđan Mandić.

Urednica i voditeljica Dika Nikšić nakon otkazivanja emsije obratila se Mirni Pecikozi, portparolki načelnika Starog Grada i tražila objašnjenje za neprofesionalno i nekulturno ponašanje njenog šefa.

"Ovo nije bila nikakva podvala, ako ste na to mislili. Na kraju krajeva, zašto bi bilo ko od sugovornika u studiju bio problem?!", napisala je ona.

"Nije problem kada se na vrijeme javi i kada se dogovori koncept emisije, a ne 5 minuta pred mijenjati", odgovorila je Pecikoza. Ona je poručila da "sa načelnikom mogu razgovarati drugi načelnici i novinar čija je emisija, u suprotnom se skrnavi sama institucija".

Koja se institucija skrnavi? Institucija načelnika Starog Grada? Institucija Televizije OBN? To Čengićeva trbuhozborka nije objasnila.

Kako god, Irfan Čengić u jednom je u pravu: ne samo što Senad Avdić nije njegov nivo, nego ne postoji niko živ ko je toliko duboko zaglibio u nevaspitanju, neobrazovanju, spletkarenju, švercanju... Što bi rekao Mile Dodik: "Za njega je Ramo Isak akademski gigant".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...