"SB" NA SARAJEVSKOM AERODROMU: Najbolja bh. plivačica Lana Pudar nakon bronze u Dohi; "Želim učiniti ponosnim sve oko sebe" (FOTO)

Njen trener je otkrio da joj je vrijeme od dvije minute i 13 sekundi do sada bio najbolji rezultat u februaru, a da ga je sada dobrano popravila, te da mu je ovo jedna od najdražih medalja.

  • Sport

  • 16. Feb. 2024  16. Feb. 2024

  • 0

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, osvojila je sinoć bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Sjajna Mostarka je ovu dionicu isplivala s vremenom 2.07.92 što je bilo dovoljno za pobjedničko postolje. Zlatna medalja pripala je britanskoj plivačici Lauri Stephens (2:07:35), a srebrena je bila Helena Rosendahl Bach iz Danske (2:07.86).

Zbog lakše povrede ramena, najbolja bh. plivačica nije nastupila u disciplini 100 metara delfin.

Lana Pudar se danas vratila u Sarajevo i nije krila oduševljenje zbog nove kolajne oko vrata.

Prvo pitanje je da li bi mogla više da nije bilo povrede?

"Hvala na čestitkama, zaista takve se povrede se dešavaju. Nije bilo ništa neobično za ovaj sport. Nije bilo ništa ozbiljno, ali je utjecalo na pripreme. Nismo mogli uraditi što je planirano. Šta bi bilo kad bi bilo, ne može se pričati. U svakom slučaju izvučen je maksimum", kazala je Lana Pudar, dodavši kako se osjećaja:

"Umorno, iskreno. Sinoć nisam uspjela ni spavati."

Koliko je zadovoljna zbog nove medalje - 19. u karijeri?

"Ne mogu riječima opisati osjećaj sreće i zadovoljstva. Od jučer, kada sam vidjela rezultat, osjećam se predivno. Mnogo mi znači za mene i moju državu. Zaista je predivan osjećaj."

Dodala je kako nije bila zadovoljna polufinalnom utrkom u kojoj se provukla do finala.

"Bilo je dosta neizvjesno, ali vjerovala sam da ću ući u TOP 8. Kada sam ušla, pao mi je kamen sa srca i dala sam sve od sebe. Tokom trke sam razmišljala o onome što mi je trener rekao. Vidjela sam i veliki broj navijača. To mi je bio dodatni motiv. Rekla sam, idem odraditi najbolje što mogu i to je", istakla je Pudar.

Njen trener, prenosi Faktor, je otkrio da joj je vrijeme od dvije minute i 13 sekundi do sada bio najbolji rezultat u februaru, a da ga je sada dobrano popravila, te da mu je ovo jedna od najdražih medalja.

"Februar je nezgodan termin i neobičan za SP, tako da je ovo predobro vrijeme koje sam ostvarila. Imam još mnogo raditi, bit će još mnogo priprema, takmičenja, bola... Na dobrom sam putu i imam priliku napraviti nešto jako dobro. Ovo je olimpijska godina i ovo je vjetar u leđa."

Njen trener je poručio kako je vjerovao u Lanu Pudar, te je otkrio kako bi stigla i do zlata da je utrka trajala još nekoliko metara.

Javnost od naše plivačice sada očekuje medalju i na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Ne osjećam pretjerano pritisak. To je i do mog tima, koji skida pritisak sa mene, a ja sam maksimalno fokusirana na treninge. Potrudit ću se zadržati fokus, da me to ne poremeti", kazala je Lana Pudar, a njeni treneri su poručili kako treba ići korak po korak:

"Želim učiniti ponosnim sve oko sebe i naciju", kazala je Pudar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...