SENZACIJA U ŠVICARSKOJ: Elvedina Muzaferija ostvarila najbolji rezultat bh. skijanja u historiji, pogledajte impresivnu vožnju... (VIDEO)

Muzaferija je u švicarskoj Crans Montani u drugom spustu osvojila nove bodove i sa startnim brojem 28 je ostvarila vrijeme 1:28.06

  • Sport

  • 17. Feb. 2024  17. Feb. 2024

  • 2

Sjajne vijesti stižu danas iz Švicarske. Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija je ostvarila najbolji rezultat našeg skijanja u historiji Svjetskog kupa!

Nakon jučerašnjeg osvajanja 18. mjesta u švicarskoj Crans Montani, i danas je na istom skijalištu u drugom spustu osvojila nove bodove.

Muzaferija je danas prvi put u karijeri utrku počela među 30 najboljih skijašica i sa startnim brojem 28 je ostvarila vrijeme 1:28.06 što je bilo dovoljno za četvrtu poziciju. 

Najbolje danas su bile Italijanke. Marta Bassino je trijumfovala s vremenom 1:26.84, a iza nje je završila Federica Brignone sa 54 stotinke zaostatka. Treće mjesto je pripalo Lari Gut-Behrami sa 1.11 sekundi zaostatka, a Muzaferiji je podij izmakao za samo 11 stotinki.

Muzaferija će nakon današnjeg uspjeha biti među 25 najboljih spustašica svijeta, što znači da će nastupiti i na završnom takmičenju u Saalbachu. Tačnije, sa novih 50 bodova sada je 23. spustašica svijeta.

U video prilogu pogledajte kako je snimak najbolje vožnje u historiji bh. skijanja: 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...