PRAVOSLAVNI SVEŠTENIK, DRUŽIO SE SA EKV-om, BIO NARKOMAN: Aleksandra Prijović je Cecin klon, vidi joj se svaki nabor zgodnog, mladog ženskog tijela" (VIDEO)

Jovanović, inače po zanimaju stomatolog, 1990-ih godina se družio sa Milanom Mladenovićem, Margitom Stefanović i drugim rock muzičarima, a priznao je da je bio narkoman.

  • Estrada

  • 17. Feb. 2024  

  • 2

Pravoslavni sveštenik Arsenije Jovanović uputio je oštru kritiku na račun megapopularne srbijanske pjevačice Aleksandre Prijović komentirajući vrstu muzike kojom se bavi.

Jovanović, inače po zanimaju stomatolog, 1990-ih godina se družio sa Milanom Mladenovićem, Margitom Stefanović i drugim rock muzičarima, a priznao je da je bio narkoman. Zamonašio se 1994. godine. Rekao je kako smatra da sada postoji "kombinacija gradskih narodnjaka".

"Tu je glavni predstavnik Ceca i njena učenica, njen klon Aleksandra Prijović. Potpuno izostaje bilo kakav bunt, bilo kakva socijalna kritika. Samo tijelo. Znači, sada se turbofolk i zabavna muzika sublimiraju u jedan pravac i to je taj novi pravac. Taj pravac nije seoski, on je seljački. Znači, kada je neko seljačina, to ne znači da je sa sela. Seljačina može da bude i profesor univerziteta. Ti na selu imaš takvu gospodu da se zaprepastiš. Ta seljačka novokomponovana muzika je, nažalost, prepravila čitavu Jugu i šire. Svi luduju za njom", naveo je u svom izlaganju.

Rekao je i kako je Prijović napunila pet arena u Zagrebu i da je o njoj čuo lijepe stvari.

"To Oliver Dragović da ustane iz mrtvih ne bi uspio. Meni su nju pohvalili, kao ona je jako pristojna. Ja sam poželio da vidim tu pristojnost. Pomislio sam da možda mi Srbi imamo neki pozitivan utjecaj na braću Hrvate. Jaoj, kada sam ja to vidio. Pristojna, a u nekom tijesnom, kožnom kostimu gdje se svaki nabor njenog zgodnog, mladog ženskog tijela vidi. Ona izgleda kao nešto iz naučno-fantastičnih filmova. Kako to može da bude pristojno?", upitao je Jovanović.

Podsjećamo, Aleksandra Prijović je nakon pet Arena u Zagrebu je uspjela rasprodati i pet arena u Osijeku. Uskoro će pjevati u Novom Sadu, Kragujevcu i Zenici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...