KOMŠIĆ U MINHENU SA ZADIĆ I KEARNS: Tema sastanka pokušaji destabilizacije regije od Ruske Federacije

Razgovarano je i o nastojanjima Bosne i Hercegovine da ispuni uslove kako bi otvorila pregovore sa Evropskom unijom.

  • Politika

  • 17. Feb. 2024  

  • 1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se tokom Minhenskog sigurnosnog foruma sa Aliciom Kearns, zastupnicom u Zastupničkom domu britanskog parlamenta i predsjedavajućom komisije Zastupničkog doma za vanjske poslove.

Tokom sastanka razgovarano je o pokušajima destabilizacije regiona od strane Ruske Federacije, kao i o pokušajima da ista ostvari dodatni utjecaj preko infrastrukture koja je već instalirana u regionu, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Komšića.

Razgovarano je i o nastojanjima Bosne i Hercegovine da ispuni uslove kako bi otvorila pregovore sa Evropskom unijom.

O ispunjavanju uslova za otvaranje pregovora sa EU razmijenjena su mišljenja i tokom sastanka sa ministricom pravde u Vladi Republike Austrije Almom Zadić.

Razgovarano je i jačanju bilateralnih veza između dvije države, sa posebnim osvrtom na ulogu dijaspore koja u cijelom procesu ima značajnu ulogu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...