KAKVA DRAMA DO POSLJEDNJEG ZVIŽDUKA: Barcelona tek u 97. minuti slomila otpor Celte iz Viga, pogledajte sažetke... (VIDEO)

Celti preostaje grčevita borba za opstanak, trenutno imaju samo tri boda prednosti u odnosu na Cadiz koji je prva ekipa ispod crte.

  • Sport

  • 17. Feb. 2024  

  • 0

Barcelona je u okviru 25. kola La Lige gostovala na Municipal de Balaidosu, ekipi Celte iz Viga. Domaćin je poveo, ali su se na kraju ipak radovali gosti koji su slavili rezultatom 1:2.

Celta je ovaj susret dočekala kao prva ekipa iznad crte, dok su gosti došli sa samo jednim ciljom, a to su nova tri boda kako bi uhvatili priključak za Real Madridom.

Gosti su se prvi i radovali, gol za vodstvo je nakon asistencije Lamine Yamala u 45. minuti postigao Robert Lewandowski.

Domaćin se nije predavao, u 47. minuti Iago Aspas je poravano rezultat i vratio stvari na početak.

Kada su mislili da su osvojili bitan bod u borbi za opstanak, glavni sudija meča nakon VAR provjere u sedmoj minuti nadoknade dosudio je jedanaesterac za goste, siguran realizator bio je Lewandowski.

Ovom pobjedom Barcelona je smanjila zaostatak za Realom na sedam bodova, a za Gironom na dva boda uz utakmicu više od navedenih konkurenata za titulu.

Celti preostaje grčevita borba za opstanak, trenutno imaju samo tri boda prednosti u odnosu na Cadiz koji je prva ekipa ispod crte.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...