BOŠNJAČKE ZAROBLJENIKE U RATU JE ODVOIO NA PRISILNI RAD: Dragan Čović - ratni zločinac u nastavku

Ko je god mislio da je Čović "europejac" nakon prisnih susreta s Dariom Kordićem, te pozicioniranjem svih s tih fotografija na ključnim pozicijama u njegovoj stranci, ali i u državi BiH, nakon sinoćnjeg gesta, naprosto je budala!

  • Mini market

  • 17. Feb. 2024  17. Feb. 2024

  • 2

Samo su nepopravljivo naivni ili izuzetno glupi mogli biti iznenađeni prisustvom Dragana Čovića promociji knjige osuđenog ratnog zločinca sinoć u Mostaru. 

Pa sva njegova politika kontinuitet je udruženog zločinačkog poduhvata., piše Politički.ba.

I samo povremeni susreti s ratnim zločincima koje je Hag žigosao i pustio na (prijevremenu) slobodu, neke je mogla podsjetiti na to. 

A Čovićevu politiku svakodnevno žive Bošnjaci koji su odvajkada obitavali na područjima koje je on zacrtao kao svoj pašaluk. 

Tu - da može - uskratio bi i zrak svima koji ne dijele njegova uvjerenja. 

Bošnjaci, ali i Srbi, potpuno su obespravljeni, uskraćena su im sva moguća prava, uključujući i ona koje im zakoni garantiraju. 

Tako, na primjer, nehrvat ne može biti ni na kakvoj poziciji u Čapljini, Stocu, Neumu... Niti ima pravo na svoju obnovljenu bogomolju. Niti bošnjačka djeca mogu ići s hrvatskom u školama. Niti...

Ostalo je samo da Bošnjaci i Srbi s trakama na rukavima, hodaju po Čovićevom "pašaluku". I on bi to i uveo, samo da može. 

I to nema ama baš nikakve veze s time što je neko drugi, a ne on, u Predsjedništvu BiH. Politika aparthejda davno je prije inaugurirana i provodi se nevezano ko sjedi u kolektivnom šefu države. 

Njegovo prisustvo sinoć u centru Mostara jasna je poruka. 

Čović nije od jučer u politici. On odlično zna šta radi. I uvjeren je da je to i ispravno i da mu garantira dugovječnost u politici u kojoj je predugo. 

Posljedice te politike odlično znaju Bošnjaci i Srbi. Kako oni koje je odvodio na prisilni rad iz koncentracionih logora HVO-a, tako i oni kojima sistemski uskraćuje sva prava. 

A znaju je i Hrvati. 

Njih je sve manje i manje.

Dok se Čovićeva imperija širi, dok on više ni ne zna šta posjeduje i koliko para ima, Hrvata je sve manje i manje. 

I mislite da ga je briga?

Oni su mu svakako instrument.

Ko je god mislio da je Čović "europejac" nakon prisnih susreta s Dariom Kordićem, te pozicioniranjem svih s tih fotografija na ključnim pozicijama u njegovoj stranci, ali i u državi BiH, nakon sinoćnjeg gesta, naprosto je budala!

Svojim djelovanjem on nam je i sinoć potvrdio ono što bi smo trebali znati. Ima ko dalje provoditi politiku udruženog zločinačkog poduhvata. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...