VELIKI POLITIČKI SUKOB U NAJAVI: Šta je Jelena Trivić poručila Stanivukoviću u vezi kandidature...

"Izjava za javnost PDP-a, a koja je jučer dostavljena medijima, jasno pokazuje da Draško Stanivuković nema podršku ni vlastite stranke za kandidaturu za gradonačelnika Banje Luke", napisala je Trivić.

  • Politika

  • 18. Feb. 2024  

  • 1

Nakon što je aktuelni gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković najavio novu kandidaturu za tu funkciju pa su ga demantovali visokopozicionirani članovi stranke Igor Crnadak i Milko Grmuša, javila se i Jelena Trivić iz Narodnog fronta.

"Izjava za javnost PDP-a, a koja je jučer dostavljena medijima, jasno pokazuje da Draško Stanivuković nema podršku ni vlastite stranke za kandidaturu za gradonačelnika Banje Luke", napisala je Trivić.

Kaže da mu ne preostaje ništa drugo "nego da ga sada i formalno za gradonačelnika predloži njegov šef Milorad Dodik."

Podsjetimo, Stanivuković je ranije ove sedmice najavio kandidaturu za novi mandat u Banjoj Luci ispred PDP-a, ali su ga Crnadak i Grmuša demantovali u saopćenju za medije, prenosi Klix.

"Organi PDP-a će u skladu sa Statutom partije do kraja mjeseca februara ove godine donijeti odluku o kandidatu ove stranke za gradonačelnika Banje Luke, i to na bazi utvrđenih programskih opredjeljenja PDP-a koja su potvrđena i na Saboru PDP-a održanom 1.10.2023. godine", rekli su u zajedničkoj izjavi potpredsjednici PDP-a Crnadak i Grmuša.

Inače, Trivić je ranije najavila da će se kandidovati za gradonačelnicu Banje Luke što vjerovatno znači da će izaći na crtu Stanivukoviću.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...