NOVI DEBAKL VOŽDA IZ LAKTAŠA: Dodik u Minsku uspostavlja bilateralne odnose i divi se ekonomiji države koja grca pod sankcijama, ali ni to nije sve…

Dodik je poručio da će u primarnom interesu razgovora biti i Lukašenkov pogled na sukob u Ukrajini.

  • Politika

  • 19. Feb. 2024  

  • 1

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, u glavnom gradu Bjelorusije, Minsku, uspostavlja bilateralne odnose s državom koja je najveći saveznik režima u Moskvi i koja grca pod teretom sankcija.

-Sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenom razgovaraću o saradnji na svim poljima, poručio je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik na društvenim mrežama.

- Razgovaraćemo o bilateralnoj saradnji. Predsjednik Lukašenko vodi zemlju preko 20 godina u veoma izazovnim vremenima i teškim uslovima. Međutim, što smo vidjeli ovdje u Minsku, nije nas ostavilo ravnodušnim, jer je u pitanju jedan od najčistih gradova koji smo vidjeli, poručio je Dodik.

Upravo izjava o Lukašenkovoj vladavini i Dodikovo neznanje izazvalo je reakcije na Twitteru, prije nego što je Dodik ukinuo mogućnost komentiranja.

Dodik je poručio da će u primarnom interesu razgovora biti i Lukašenkov pogled na sukob u Ukrajini.

-Bjelorusija graniči sa Ukrajinom i znamo da su ovdje potpisani Minski sporazumi, rekao je Dodik.

Dodik je kazao da je upoznao Lukašenka još prije 20 godina i da od tada traje njihova saradnja.

-Upoznali smo se 2000. godine u Јerusalemu na obilježavanju 2.000 godina od hrišćanstva. Јa sam tada bio predsjednik Vlade, a on predsjednik Bjelorusije, kazao je Dodik.

Prema Dodikovim riječima "Bjelorusija jeste pod sankcijama, ali uspješno odolijevaju svim iskušenjima".

-Bez obzira na sve, imaju veoma jaku privredu, poručio je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...