ALEKSANDRA PRIJOVIĆ UČILA JE U OŠ "DR FRANJO TUĐMAN": Išla je na takmičenje iz hrvatskog jezika

Put koji je bio prepun prepreka.

  • Estrada

  • 19. Feb. 2024  

  • 1

Aleksandra Prijović održala je pet koncerata u Osijeku, u susjednoj Hrvatskoj.

Pjevačica je bila posebno emotivna jer je napravila spektakl u svom rodnom kraju, a na jednom od koncerata rekla je da je noć prije spavala u rodnoj kući u Belom Manastiru.

alt

Aleksandra Prijović završila je osnovnu školu Dr Franjo Tuđman u Belom Manastiru, a 2010. godine je učestvovala u takmičenju iz hrvatskog jezika. Na sajtu škole još uvijek stoje rezultati takmičenja na kojem je tada 14-godišnja pjevačica osvojila 50 bodova. U takmičenju je je tada učestvovalo 18 učenika škole iz sedmih i osmih razreda.

Srbijanska pjevačica je tokom osnovne škole bila odlična učenica.

alt

Aleksandra Prijović je govorila o maltretiranju vršnjaka u Belom Manastiru

Iako je sada voljena u Slavoniji i Baranji, Aleksandri nije bilo lako tokom školovanja. Od srednje škole je odustala, a jednom prilikom je govorila da su je ismijavali u školi tokom takmičenja u "Zvezdama Granda".

"Nije mi bilo lako. Ovo nikome do sada nisam rekla, ali ja sam bila žrtva djece u školi. Nisu me tukli, ali jesu psihički maltretirali. Ponižavali su me, nazivali jadnicom i pevaljkom. Govorili su: 'Nije ništa bolja od majke pevaljke.' Sprdali su se na moj račun kako su stigli", priznala je ona svojevremeno, pa dodala:

"U školi su, poslije svakog mog nastupa, donosili snimke i puštali ih. Smijali su se na sav glas, sve sam čula i vidjela. Vjerujte da mi se u tim trenucima srce kidalo", rekla je Aleksandra jednom prilikom.

alt
Aleksandra Prijović (Foto: ATA Images)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...