PREDSJEDNICA NARODNOG FRONTA JELENA TRIVIĆ: "Narod ne možete razvlastiti! Nećemo dati ni Lopare..."

(...) ni svaki drugi kraj "u kojem se “ispod žita”, pod velom sigurne i velike zarade i pod velom dobrobiti za narod, priprema uništenje životne sredine

  • Mini market

  • 19. Feb. 2024  

  • 0

Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta naglašava da očuvanje priroda i zdrav život moraju biti imperativ, a pogotovo moraju biti kada znamo da je Vlada razvlastila lokalne zajednice da bi kontrolisala davanje koncesija.

Navodi da u zemlji u kojoj je skoro svaki potez vlasti obavijen velom tajne, u kojoj se krije ugovor sklopljen o izgradnji auto-puta, te u kojoj se diplome zaposlenih u javnoj upravi kriju kao zmija noge, u kojoj se imena kupaca emitovanih obveznica sakrivaju od javnosti, te nastavlja da u zemlji u kojoj ni rad javnog RTV servisa nije javan i u kojoj se hektari imovine Republike Srpske kupuju za višemilionske iznose bez dokaza o porijeklu novca.

"U zemlji gdje se potkivaju  nosioci pravosudnih funkcija. U zemlji u kojoj ne znamo koliko ljudi zanoći u njoj, a koliko je otišlo u potrazi za boljim životom. U zemlji u kojoj se isključuju lokalne zajednice iz odlučivanja o stvarima koje se tiču tih lokalnih zajednica u takvoj zemlji vjerovati da će eksploatacija rudnog bogatstva donijeti dobro svima, a ne samo šačici vlastodržaca je u najmanju ruku naivno", napisala je Trivić.

Dodaje da je protiv davanja prirodnih bogatstava!

"Neće to tako ići! Narod ne možete razvlastiti! Nećemo dati ni Lopare, ni svaki drugi kraj u kojem se “ispod žita”, pod velom sigurne i velike zarade i pod velom dobrobiti za narod, priprema uništenje životne sredine", navodi Trivić. 

Zaključuje da ovakva djelovanja smatra za rad protiv vlastitog naroda, uništavanje prirodne okoline zarad šačice dolara koje će završiti u privatnim džepovima pojedinaca.

НАРОД НЕ МОЖЕТЕ РАЗВЛАСТИТИ!!! У земљи у којој је скоро сваки потез власти обавијен велом тајне. У земљи у којој се...

Objavljuje Jelena TrivicPonedjeljak, 19. veljače 2024.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...