THE GEOPOST ANALIZIRA: "Vučić se plašio da aplaudira govoru supruge Navaljnog kada ona kaže da je Putin ubica…"

Srbija ima dobre odnose sa Rusijom i uprkos zahtjevima međunarodnog faktora da uvede sankcije Moskvi zbog rata u Ukrajini, Beograd je odbio da uvede sankcije Rusiji.

  • Regija

  • 20. Feb. 2024  20. Feb. 2024

  • 3

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić plašio se da aplaudira emotivnom i snažnom govoru supruge Alekseja Navaljnog, koji je preminuo u zatvoru pod režimom Vladimira Putina, piše The Geopost.

Julija Navaljni je dobila priliku da govori na Konferenciji o bezbjednosti u Munchenu odmah nakon što se saznalo o smrti Putinovog protivnika. Bila je hrabra u svom govoru i neustrašivo je uprla prstom u Putina zbog smrti njenog muža u zatvoru sjeverno od Moskve.

„Želim da Putin i čitavo njegovo okruženje znaju da će odgovarati za sve što su učinili našoj zemlji i mojoj porodici. I taj dan će doći vrlo brzo“, rekla je ona.

Svi su aplaudirali ovom govoru u znak podrške onome što prolazi, ali joj je podršku u ovom slučaju pokazao i Putinov saveznik. Vučić je sjedio u prvom redu publike.

Tada je Vučić progovorio u Srbiji o ovom incidentu i dao izgovor da je u prvi mah nije prepoznao.

„Odjednom jedna žena sjede pored mene i nisam imao pojma ko je ona“, rekao je Vučić.

Otkrio je i pravi razlog zašto joj nije aplaudirao, rekavši da se plaši da će Putina proglasiti ubicom.

„Rekli bi da bi Vučić proglasio Putina za ubicu da sam aplaudirao delu da ga je Putin ubio“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da ide na međunarodne sastanke da bi se borio za svoju zemlju i dodao da očekuje da će „biti veći pritisak na Srbiju da uvede sankcije Rusiji“.

Srbija ima dobre odnose sa Rusijom i uprkos zahtjevima međunarodnog faktora da uvede sankcije Moskvi zbog rata u Ukrajini, Beograd je odbio da uvede sankcije Rusiji.

“Nisam pametniji od bilo koga drugog na svijetu ko sve zna unaprijed. To pripada političkim analitičarima, ali ne i predsjedniku. Ali nama je pozicija sve teža, u to ne sumnjam”, rekao je Vučić. .

Porodica Navaljnog optužuje Rusiju da je sakrila njegovo telo tako što nije dozvolila ni njegovoj majci da ga vidi.

Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni preminuo je u zatvoru. Iako je Navaljni bio iza rešetaka zbog optužbi koje se smatraju politički motiviranim, on je više puta govorio protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegove invazije na Ukrajinu. Više od decenije Navaljni je vodio istrage protiv korupcije i političke proteste i kandidovao se za javnu funkciju. Zatvoren je po povratku u Moskvu 2021. nakon oporavka u Berlinu, gdje je hospitalizovan zbog trovanja nervnim agensom vojnog kvaliteta. Aleksej Navaljni je imao 47 godina.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...