BJELORUSKI VOĐA LUKAŠENKO PROGNOZIRA: BiH i Srbiju će po scenariju Ukrajine uvlačiti u NATO

Reći ću otvoreno: skoro svi evropski lideri pretvorili su se u podanike SAD - kazao je Lukašenko

  • Evropa

  • 20. Feb. 2024  20. Feb. 2024

  • 2

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko smatra da će Srbiju, BiH, Gruziju i Moldaviju "uvlačiti u NATO po scenariju Ukrajine".

- Ulazak Finske u NATO, a uskoro i Švedske - to je nova faza širenja na Istok. U Alijansu će uvlačiti i BiH, Moldaviju, Gruziju, Srbiju. I sve će se odvijati po ukrajinskom scenariju - rekao je Lukašenko na sastanku sa rukovodstvom državnih organa sistema za osiguravanje nacionalne bezbjednosti, prenosi agencija Belta.

Kako je dodao, Bjelorusija se nalazi u epicentru dugotrajne najveće vojno-političke krize u kojoj se koriste "stare metode zastrašivanja".

- Prognoze su neutješne. Apetiti i aktivnost kolektivnog Zapada će samo rasti. Vašington i njegovi saveznici nastaviće da šire NATO. Situacija je više nego povoljna za njih. Reći ću otvoreno: skoro svi evropski lideri pretvorili su se u podanike SAD. Nema nikakve sumnje u to čija politika, čiji interesi dominiraju na teritoriji Evropske unije - ocijenio je Lukašenko.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...