Vijesti
AVDO AVDIĆ O LICEMJERJU LAKTAŠKOG VOŽDA: "Dodik je priznao institucije tek kada su mu obećale da ga neće pritvoriti" (VIDEO)
Prije 7 min0
(...) okruglicama od kruha.
Gastro
21. Feb. 2024 21. Feb. 2024
0
Satojci:
Povrće:
2 glavice svježeg kupusa
1 kg krastavaca
1 kg paprike
0,5 kg mrkve
1 kašika soli
Tekućina:
2 l vode
700 ml alkoholnog octa
2 kašike soli
4 kašike šećera
biber u zrnu, lovorov list, kopar
Priprema:
1. Pripremite povrće
Svježi kupus narendajte ili narežite tanko kao za salatu, a krastavce na tanke ploške. Papriku, ako je velika i mesnata, možete narendati, a ako imate sitniju, onda je narežite na trakice. Mrkva je najbolja kad je narezana na tanke ploške, baš kao i krastavci. Potrebno je sve povrće staviti u jednu veliku posudu, pa posoliti kako biste lakše mogli napuniti staklenke. Kad ga posolite, ostavite da odstoji sat vremena.
2. Napravite preljev od octa
Pomiješajte vodu, ocat, so, šećer i biber u zrnu, zakuhajte da se šećer i so rastope.
3. Prelijte
Pripremljenim preljevom prelijte povrće posloženo u staklenke, odmah dobro zatvorite čistim poklopcima. Stavite u rernu zagrijanu na 150 stepeni i ugasite, da se staklenke preko noći ohlade zajedno s rernom. Druga opcija je da stavite staklenke u lonac napunjen vodom pa zakuhate, odmah ugasite i isto ostavite da se staklenke ohlade zajedno s vodom, prenosi Index.hr. Tako će nastati vakuum u staklenkama i spremne su za stajanje do zime.
Prijatno!:)
Vijesti
AVDO AVDIĆ O LICEMJERJU LAKTAŠKOG VOŽDA: "Dodik je priznao institucije tek kada su mu obećale da ga neće pritvoriti" (VIDEO)
Prije 7 min0
Vijesti
SLADIĆ PROGNOZIRA PROMJENE: "Vrelina stiže kraj, ali..."
Prije 12 min0
Politika
LJUBIŠA PETROVIĆ O DODIKOVOJ PRESUDI: "Prešao igricu, izdigao se iznad pravosuđa"
Prije 23 min0
Politika
EFENDIĆ RAVNO U METU: "Dodik je u tišini preuzeo i pravosuđe Bosne i Hercegovine" (VIDEO)
Prije 30 min0
Gastro
KAKO IZABRATI DOBRU I SOČNU LUBENICU: Pridržavajte se ovih 6 savjeta
03. Jul. 20250
Gastro
SAVRŠENA LJETNA NAMIRNICA: Rješava nadutost, podiže libido i smanjuje rizik od moždanog udara
03. Jul. 20250
Gastro
IDEALNO ZA DANE KADA NEMATE PUNO VREMENA, A ŽELITE SERVIRATI DOMAĆE: Napravite klasik poznat generacijama
03. Jul. 20250
Gastro
NA TRPEZARIJSKOM STOLU JE ZA DVADESETAK MINUTA: Ova salata je izvrstan način za iskoristiti...
04. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.