OHR O DRŽAVNOJ IMOVINI NA JAHORINI: "Ured visokog predstavnika je u više navrata upozoravao potencijalne investitore i kupce..."

(...) državne imovine koja je pod zabranom raspolaganja na moguće negativne pravne posljedice.

  • Politika

  • 21. Feb. 2024  21. Feb. 2024

  • 0

Zakonom o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom izričito se zabranjuje bilo kakva prodaja ili drugi oblik raspolaganja sredstvima državne imovine i navodi da je svaki akt o raspolaganju tom imovinom, za koji se utvrdi da je u suprotnosti sa ovim zakonom, ništavan.

Ovako glasi odgovor iz Ureda visokog predstavnika (OHR) za portal Hayat.ba o tome da li će visoki predstavnik iskoristiti bonske ovlasti zbog kršenja zakona o zabrani raspolaganja državnog zemljišta.

Dalje dodaju:

"Nadležne institucije u BiH su odgovorne za poduzimanje potrebnih pravnih radnji u cilju zaštite državne imovine, prvenstveno Pravobraniteljstvo BiH. Ured visokog predstavnika je u više navrata upozoravao potencijalne investitore i kupce državne imovine koja je pod zabranom raspolaganja na moguće negativne pravne posljedice. Postoji hitna potreba da se pronađe prihvatljivo i održivo rješenje za pitanje državne imovine, odnosno da se usvoji sveobuhvatna zakonska regulativa u Parlamentarnoj skupštini BiH. Visoki predstavnik i Upravni odbor Vijeća za implementaciju mira ostaju opredijeljeni za pružanje podrške provođenju  inkluzivnog političkog procesa u tom cilju." 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...